'The Canal Sessions' zet muzikanten in een sloep

29-04-2010 @ 13:16

Bedenkers van In A Cabin With en Onder Invloed beginnen gezamenlijk project.

Woensdag 28 april was de dag waarop een nieuw muziekproject het licht zag. The Canal Sessions is een samenwerking van de makers achter In A Cabin With en Onder Invloed. Sessies met (internationale) muzikanten in een sloep door de grachten en singels van Utrecht. De eerste sessie, met Coparck staat vanaf 28 april op de website thecanalsessions.com .
 
Het is een beproefd concept; zet muzikanten met hun instrumenten op een ongebruikelijke plek en het levert unieke beelden en muziek op. Het is precies datgene wat producer Maarten Besseling met In A Cabin With in letterlijke zin doet en muziekjournalist Matthijs van der Ven met Onder Invloed op zijn manier ook.
 
Internationaal gooien soortgelijke projecten als La Bloghoteque, Black Cab Sessions en Daytrotter al hoge ogen, de twee Utrechters komen nu samen met hun eigen variant, getiteld The Canal Sessions. Besseling: “Muzikanten spelen anders in een unieke situatie als deze, het zijn niet alleen maar dezelfde liedjes op een boot in plaats van een podium. Tijdens de sessies zie je ze reageren op hun steeds veranderende omgeving. De reacties van omstanders zijn al even grappig, en meestal heel positief.
 
De sessie met Coparck komt een dag voor hun afscheidsoptreden in Paradiso. “We zijn blij dat we ze nog in de sloep hebben gekregen voordat het te laat was. Mocht je het nog niet jammer vinden dat ze ermee ophouden, dan vind je dat na het kijken van deze sessie zeker wel.
 
De eerste vier sessies zijn al opgenomen, met naast Coparck ook Oi Va Voi, Damien Jurado en Davie Lawson. Van der Ven: “We richten ons op veelal internationale artiesten die in Utrecht komen optreden. Op die manier krijgen wij mooie sessies en zij een bijzondere herinnering aan de stad, die vanaf de grachten eigenlijk het mooist is.”
 
The Canal Sessions werkt samen met poppodium EKKO en verhuurbedrijf SloephurenUtrecht.nl.

www.thecanalsessions.com