Muzikale samenwerking In A Cabin With: Colin Benders en Morris Kliphuis

02-10-2009 @ 17:02

Zondag 4 oktober, 17.10 uur, NPS op Nederland 2

Derde en laatste aflevering in het kader van In A Cabin With, bijzondere muzikale samenwerkingen op bijzondere locaties. Colin Benders (Kyteman) en Morris Kliphuis (Kyteman’s Hiphop Orkest) verbleven deze zomer in Thailand. In een guesthouse in Chiang Mai schreven ze nieuwe tracks. In Bangkok namen ze deze op, compleet met tempelbellen en het Bangkok Symphonic Orchestra.
 
Trompettist Colin Benders is Kyteman. Hij veroverde Nederland dit jaar met zijn Kyteman’s Hiphop Orkest en de cd The Hermits Sessions. Morris Kliphuis is hoornist en arrangeur in Kyteman’s Hiphop Orkest.
 
De uitzending wordt ingeleid door radio- en televisiepresentator Sylvana Simons.
 
In A Cabin With
is een samenwerking van inititiatiefnemer/producer Maarten Besseling en producer Jesse Beuker. Nederlandse muzikanten wordt de mogelijkheid geboden in het buitenland op een bijzondere plek een album te maken. In een inspirerende omgeving wordt nieuwe muziek geschreven, opgenomen en geproduceerd. Elke sessie levert een volledig album op, inclusief artwork, dat geheel gratis te downloaden is van de inacabinwith.com website en in een luxe digifile cd gedistribueerd wordt door V2 Benelux. Vanaf 2008 wordt In A Cabin With ondersteund door Muziek Centrum Nederland.
 
www.inacabinwith.com