Peter Visser en Carol van Dyk van Bettie Serveert maken 'In a cabin with' album

11-01-2011 @ 10:43

Eind 2009 werden Peter Visser en Carol van Dyk van Bettie Serveert uitgenodigd door Jesse Beuker en Maarten Besseling om naar Australië af te reizen om een album op te nemen onder de In A Cabin With vlag. Met zijn vieren trokken ze langs de oostkust van Australië met twee belangrijke stops: de 301 Studio’s in Sydney en de SAE studio’s in Byron Bay.
 
Samen met de Australische muzikanten Russell Hopkinson (You Am I, qua kaliber ook wel de Australische 'De Dijk' genoemd), Matt Wicks, Ben Salter (The Gin Club) en Andrew Morris namen Peter en Carol elf nummers op en noemden het Me & Stupid. Vrij vertaald betekent dit 'Ik en m'n stommiteiten', een woordspeling op 'me and my big mouth'. De meeste liedjes op het album gaan over de stommiteiten die een mens zichzelf of een ander kan aandoen. Me & Stupid is in een paar weken geschreven, gerepeteerd en opgenomen. Dit alles zonder poespas. “Wat mij betreft zou ik voortaan altijd op deze manier platen willen maken!,” aldus Carol.
 
Op 31 januari verschijnt Me & Stupid via V2 Records, waarna de band enkele optredens zal doen in Nederland met Marcus Bruystens (Eilander) op bas/zang, Viktor van Woudenberg op gitaar/zang en Joppe Molenaar (Voicst) op drums. Het album wordt voorafgegaan door de de eerste single 14th Floor en is hier te bekijken!

TOURDATA:
do 20-1 Instore Concerto Amsterdam
vr 21-1 Instore Plato Utrecht
do 27-1 Vera, Groningen
vr 28-1 Mezz, Breda
do 03-2 Patronaat, Haarlem
vr 04-2 Hedon, Zwolle
za 05-2 Ekko, Utrecht
do 10-2 Luxor Live, Arnhem
vr 11-2 Poppodium Romein, Leeuwarden
za 12-2 Paard van Troje, Den Haag
vr 18-2 Underground, Lelystad
 
Me & Stupid online:
Facebook: http://www.facebook.com/
Twitter: http://twitter.com/MEandSTUPIDband
Myspace: http://www.myspace.com/meandstupid
 
In A Cabin With’ is een Nederlands project dat verschillende internationale muzikanten bij elkaar brengt om op unieke locaties overal ter wereld muziek te maken en op te nemen.
Meer informatie over In A Cabin With is te vinden op: http://www.inacabinwith.com/
In A Cabin With’ word mede mogelijk gemaakt door Muziek Centrum Nederland (http://www.mcn.nl).