In A Cabin With maakt in Casablanca opnames met voormalige Unsigned-artiesten

09-02-2010 @ 15:49

Ter gelegenheid van 10-jarig jubileum Unsigned
 
Sticks (Fakkelbrigade), Daan Schinkel (zZz), Thomas Azier, Maurits Westerik (Gem, Anne Soldaat), Joppe Molenaar (Voicst, Bettie Serveert) en Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats The Drum) vertrekken woensdag 10 februari naar Casablanca in Marokko om daar samen een album op te nemen voor In A Cabin With. Aanleiding is de tiende aflevering van het project Unsigned van Muziek Centrum Nederland, waarvoor jaarlijks onbekende artiesten zonder label worden geselecteerd. De artiesten die naar Casablanca gaan hebben allen meegedaan op eerdere afleveringen van Unsigned. Deze speciale extra aflevering van Unsigned/In A Cabin With verschijnt eind april op cd.
 
De zes artiesten werken in Casablanca onder leiding van de producers Jesse Beuker en Adrien Jeanjean samen aan nieuw materiaal. In de grootste stad van Marokko betrekken zij tien dagen een tijdelijke studio in een voormalig slachthuis.
 
Het Unsigned-project van Muziek Centrum Nederland geeft de carrière van nieuw talent een flinke stimulans. Ieder jaar wordt veelbelovend talent zonder muziekcontract gescout. De artiesten wordt de gelegenheid geboden professioneel twee nummers op te nemen. Elk album besteedt aandacht aan een per release wisselende muziekstijl en geeft daarmee een indruk van een nieuwe generatie artiesten in het genre. Voor artiesten als Racoon, Raymzter, Pete Philly & Perquisite, Opgezwolle, Gem, Voicst, zZz, Giovanca, Sabrina Starke, King Jack en Lavalu was Unsigned een stap op weg naar een muziekcontract.
 
Voor de tiende Unsigned van Muziek Centrum Nederland zijn geselecteerd: Avant La Lettre, Saelors, Audiofeel, Mattanja Joy Bradley, Feed the Rabbit en Secret Umbrellas. Onder leiding van JB Meijers (o.a. De Dijk) en Dennis van Leeuwen (Kane) nemen zij ieder twee tracks op. De tiende Unsigned-cd verschijnt medio mei.

In A Cabin With
In A Cabin With is een project/label van initiatiefnemer en producer Maarten Besseling en producer Jesse Beuker. Nederlandse muzikanten wordt de mogelijkheid geboden in het buitenland op een bijzondere plek een album te maken. In een inspirerende omgeving wordt nieuwe muziek geschreven, opgenomen en geproduceerd. Elke sessie levert een volledig album op, inclusief artwork, dat geheel gratis te downloaden is van de www.inacabinwith.com website en in een luxe digifile cd gedistribueerd wordt door V2 Benelux. In A Cabin With word ondersteund door Muziek Centrum Nederland.
 
Zie ook: www.inacabinwith.com