Leonie Meijer: Kleine trip to Memory Lane tijdens eerste concert

23-11-2011 @ 07:53

Leonie Meijer geeft op 1 december in De Vorstin in Hilversum haar eerste concert met haar 8-koppige live band. Naast de nummers van haar debuutalbum ‘Los’, heeft ze nog wat kleine verrassingen in petto voor haar fans. ”Een kleine trip to Memory Lane, maar dat hou ik nog even geheim”, aldus Leonie.

Voor de 26-jarige Leonie is haar eerste concert een droom die uitkomt na het harde werken het afgelopen jaar. ”Ik ben ontzettend blij dat ik nu lekker mijn eigen nummers kan spelen en een hele show mag neerzetten.
Dat is waar ik het voor doe
”, vertelt ze enthousiast. ”Het publiek heeft ook nu het album al een tijdje kunnen horen, dus dat maakt het natuurlijk helemaal gaaf. En erg leuk dat het op het podium is waar het met The Voice begon. De cirkel is behoorlijk rond na een jaar tijd!

Naast de hits ‘Schaduw’ en ‘Hey’, zal Leonie ook het duet ‘Los van de Grond’ zingen, dit keer echter zonder Jeroen. Leonie:”Dat nummer is van zo'n bijzondere waarde voor mij, dat moet gespeeld worden!
Ze zingt het nummer met één van haar backing vocals uit haar band, een band die ze overigens zelf heeft samengesteld. ”Ik vind het erg belangrijk dat het een team is van mensen waar ik wat mee heb en graag mee speel. Met de bassiste bijvoorbeeld, Jaimie van Hek, speelde ik 10 jaar geleden al in mijn allereerste bandje. Wij zijn twee handen op een buik en dat geeft mij een heel fijn en veilig gevoel op het podium. Ook de gitaristen ken ik al jaren, en zij kennen mij door en door. Dat positieve aspect maakt dat je op het podium eenheid uitstraalt en dat vind ik enorm belangrijk ook voor de sound. Daarnaast werk ik voor het eerst met twee backing vocalisten.  Zij zorgen ervoor dat het nog voller en completer klinkt. Op het album staan ook veel koortjes, dus ze zijn van groot belang. Ze geven mij ook de vrijheid om te improviseren zonder dat de basis wegvalt.

Leonie Meijer bracht vorige maand haar debuutalbum Los’ uit. Op het door Daniel Gibson (Within Temptation) geproduceerde album werkt Leonie onder andere samen met Martin Buitenhuis (Van Dik Hout), Han Kooreneef, Arno Krabman (Jeroen van der Boom), Willem van Thiel (die teksten schreef voor tv-shows van Paul de Leeuw) en Pieter van Rijn (Band Sigs).  

http://www.leoniemeijer.com/

http://twitter.com/#!/leoniemeijer