Leonie Meijer werkt met o.a. Martin Buitenhuis, Han Kooreneef op debuutalbum

14-10-2011 @ 21:11

Op haar debuutalbum ‘Los’ heeft Leonie Meijer gewerkt met een aantal grootheden uit de Nederlandse popindustrie. Zo werd het album van de 26-jarige zangeres, die bekend werd dankzij The Voice of Holland, geproduceerd door niemand minder dan Daniel Gibson. Gibson is ook verantwoordelijk voor de producties van o.a. de laatste 2 albums van Within Temptation. Met hem had Leonie onmiddellijk de juiste klik. ”Vanaf het moment dat ik met Daniel de studio indook, voelde ik me thuis. De manier waarop we samenwerkten maakte dat ik me heel vrij voelde om nieuwe dingen te maken. Daar waar ik normaal gesproken al snel blokkeerde, kon ik nu het beste in mezelf naar boven halen. Daniel wist mijn ideeën om te toveren in een geweldige sound, ingespeeld door de beste muzikanten uit Zweden”, vertelt Leonie enthousiast. “Ik hoop in de toekomst nog vaker met hem te schrijven. De afgelopen maanden waren voor mij erg bijzonder, ik was even ‘part of the family’ bij Daniel en Kim-Lian thuis. En dit album…tja…dit ben ik.

Martin Buitenhuis, zanger van de popgroep Van Dik Hout, heeft samen met Leonie Meijer het nummer ‘Voor jou vecht ik ‘ geschreven. Het is voor het eerst dat Buitenhuis een nummer samen schrijft met- en voor een andere artiest dan zijn eigen band.  “Ik vind het zo bijzonder dat ik samen met Martin het nummer ‘Voor jou vecht ik’ heb geschreven. Ik was dan ook best een beetje nerveus van tevoren toen we bij mij thuis hadden afgesproken voor de eerste kennismaking. Sterker nog, ik heb vooraf nog alle albums van Van Dik Hout nogmaals door geluisterd om goed voorbereid te zijn! “, aldus de zangeres. “De band vind ik een groot voorbeeld voor Nederlandstalige pop/rock muziek. Toen Martin met de eerste opzet voor de tekst kwam, was ik direct geraakt. Ik had mijn elektrische piano in de huiskamer gezet en de eerste tien minuten durfde ik niet hardop te spelen haha, maar dat was snel voorbij toen Martin me hoorde spelen door de koptelefoon heen en zei ‘He, dat klinkt goed wat je daar speelt, laat ‘es horen”.

Op ‘Los’ is niet alleen te horen dat Leonie nog meer gegroeid is als zangeres,  maar ontwikkelde zij zich ook als een geweldige componist en tekstschrijfster. Zo schreef zij niet alleen samen met Martin Buitenhuis, maar ook met Daniel Gibson (oa de hits Schaduw en de nieuwe single Hey!), Arno Krabman (Koning zonder troon) en Geert van der Niet (Twijfel). Met name dit laatste nummer is zeer speciaal voor Leonie. “Dit was het eerste liedje dat ik samen met iemand schreef. Het is nogal een persoonlijk liedje, waarbij ik toen ook een videoclip had laten maken. Voor mij is dat de Leonie van ‘vroeger’. Er is nu een nieuwe en hele positieve tijd aangebroken, maar ik wilde per se dat dit liedje op het album zou staan. Je moet nooit vergeten waar je vandaan komt.”
Het nummer ‘Zomerzon’ is een Nederlandstalige bewerking door Pieter van Rijn en Willem van Thiel van een nieuw geschreven song door niemand minder dan James Morrison. Ook bevat het album de #2-hit ‘Los van de grond’, het duet van Leonie met Jeroen van der Boom. Componist en tekstschrijver Han Kooreneef, die nauw betrokken was bij de coaching van Leonie tijdens The Voice of Holland, schreef samen met Daniel Gibson het prachtige nummer ‘Verlangen’ speciaal voor zijn pupil.  “Dit maakte het voor mij compleet. Han heeft mij enorm geïnspireerd in de loop van het programma en hielp me op vocaal gebied mijn grenzen verleggen. Ik ben enorm trots dat hij dit bijzondere liedje voor mij heeft willen schrijven.
Het album van Leonie Meijer is sinds 14 oktober verkrijgbaar. Op 18 oktober om 20 uur ’s avonds wordt het album gepresenteerd in ‘Bitterzoet’ in Amsterdam. Leonie speelt deze avond samen met haar band live een aantal stukken van de cd en krijgt Leonie het eerste exemplaar van haar album uitgereikt. Fans kunnen bij de presentatie cq showcase aanwezig zijn door haar nieuwe single ‘Hey!’ te kopen bij V&D. Deze single geeft toegang voor 2 personen tot de presentatie.

Leonie Meijer 'Los'
label: cloud9music
release: 14-10-2011

http://twitter.com/#!/leoniemeijer
http://www.leoniemeijer.com/