Leonie Meijer werkt aan Nederlandstalig popalbum!

29-05-2011 @ 16:06

Leonie Meijer, finaliste van The Voice of Holland, werkt samen met producer Daniel Gibson aan een Nederlandstalig pop/rock album. De eerste single ‘Schaduw , die Leonie samen met Daniel schreef, is de voorloper van het debuutalbum en is vanaf 30 mei te downloaden via de bekende internetportals.

Leonie (25) is ontzettend blij met de samenwerking met Daniel Gibson. “Vanaf het eerste moment dat we met elkaar gingen werken was er al een muzikale klik. Sterker nog we hebben op de eerste dag al samen een nummer voor het album geschreven, die chemie was er meteen. Het is toch fantastisch dat je samen gaat zitten en het gebeurt ook echt. Binnen een hele korte tijd heeft Daniel al een pad uitgestippeld qua muziek, stijl en sound die ik geweldig vind. Hij kan perfect mijn gevoel vertalen in een productie.

De eerste single ‘Schaduw’ schreef Leonie samen met Daniel. “Ik was altijd al bezig met liedjes schrijven, maar voornamelijk alleen. Vorig jaar heb ik zelfs de halve finale gehaald van ‘De Grote Prijs van Nederland’ met een aantal Engelstalige door mij geschreven liedjes. Maar ik had nog nooit samen geschreven met iemand en zeker niet zoals nu op dit niveau. ‘Schaduw’ is mijn eerste Nederlandstalige tekst die ik samen geschreven heb met Pieter van Rijn en Willem van Thiel en het nummer gaat over de liefde.

Daniel Gibson is ook verantwoordelijk voor de productie van het laatste succesvolle album ‘The Unforgiving’ van Within Temptation en produceerde eerder ook singles van Di-rect.

Voor Leonie is de muzikale trein na haar deelname aan The Voice of Holland blijven doorrijden. Het duet ‘Los van de grond' met Jeroen van der Boom, dat verscheen na de finale van de talentenshow, werd een grote hit en behaalde eerder dit jaar een tweede plek in de Single Top 100. Ze zong het nummer samen met Jeroen voor meer dan 120.000 mensen op Koninginnedag op het Museumplein bij Radio 538. Ook was zij te gast tijdens de concerten van de zanger in de Heineken Music Hall. Dit weekend zingt Leonie opnieuw met Jeroen samen tijdens de concerten van De Toppers in de Amsterdam ArenA.

Momenteel is Leonie special guest in de theatershow ‘Man in the Mirror’. Als extra track is een akoestische versie beschikbaar van het nummer ‘Man In The Mirror’ als download bij haar single ‘Schaduw’.

www.youtube.com/leoniemeijerofficial
cloud 9 music