Leonie Meijer in duet met Joost Marsman

23-01-2013 @ 21:39

Leonie Meijer brengt op 1 februari haar nieuwe single ‘Wacht tot ik bij je ben’ uit. Het is een duet met niemand minder dan Joost Marsman. Marsman was in mei 2012 te gast bij haar concert in Studio 21 en dat vormde de basis van een mooie samenwerking. Het tweetal ging de studio in en schreef het duet ‘Wacht tot ik bij je ben’. Het nummer is evenals Leonie’s vorige singles en debuutalbum ‘LOS’ geproduceerd door Daniel Gibson.

Joost is bijzonder te spreken over de samenwerking: Vanaf het eerste moment dat ik met Leonie ging zitten om te schrijven, was er chemie. En toen ik onze stemmen samen hoorde, wist ik dat we een duet moesten gaan schrijven. Het is een lied geworden over wat er overblijft als al je zekerheden wegvallen. Dat is wat nu -door de crisis- bij heel veel mensen gebeurt. Je baan, je huis … wat telt nou écht? Daar gaat het lied over.

Leonie: Je hebt van die zeldzame schrijfmomenten waarbij alles klopt en met Joost was dat het geval. Dan gaat het bijna vanzelf. Bijzonder!

Leonie Meijer en Joost Marsman brengen ‘Wacht tot ik bij je ben’ voor het eerst live met band ten gehore tijdens het ‘Kick-Off 2013’- concert op 3 februari in de Heeren van Aemstel, Amsterdam. Tijdens dit 90 minuten durende concert wordt bovendien de videoclip van deze single geschoten.

Het is niet de eerste keer dat Leonie een duet opneemt. Vlak na de finale van ‘The Voice of Holland’ in 2011 scoorde Leonie een grote hit met de single ‘Los van de grond’ samen met Jeroen van der Boom.

Leonie Meijer is volop bezig met nieuwe projecten. Naast haar nieuwe single werkt zij aan de opvolger van haar debuutalbum, dat eind maart zal verschijnen. Ook is Leonie te zien als deelneemster aan de IQ-test van BNN 23 januari en 19 januari lanceerde zij tijdens de opening van de Fashion Week i.s.m. NickJean haar eigen jeans die nu verkrijgbaar is in de betere fashionstores en via de website Nickjean.com.

Joost Marsman richtte in 1994 met vrienden de band IsOokSchitterend (later IOS) op. In 1997 beleeft deze band een onverwachte doorbraak met de top 10 hit en instant Nederpopklassieker ‘Voltooid verleden tijd’. IOS bracht vijf studioalbums uit en scoorde verschillende Top 10 hits. Inmiddels is Joost Marsman alweer enige tijd actief als solo-artiest en werkt hij veel samen met Arno Krabman en producent Han Kooreneef. Zijn debuutalbum ‘Waar liefde begint’ verscheen in 2011.

‘Wacht tot ik bij je ben’ is vanaf 1 februari verkrijgbaar

www.leoniemeijer.com

www.joostmarsman.nl

www.facebook.com/pages/Leonie-Meijer-officieel

http://www.facebook.com/joost.marsman

www.twitter.com/leoniemeijer

https://twitter.com/joostmarsman

downloadlink single