Leonie Meijer strikt Ruth Jacott voor tweede album

15-03-2013 @ 20:48

Op 29 maart verschijnt het tweede Nederlandstalige pop-album van zangeres Leonie Meijer, getiteld ‘Luister maar’. Leonie Meijer schreef het leeuwendeel van de composities en teksten samen met haar vaste producer en componist Daniel Gibson. Ook gevestigde namen uit de muziekbranche hebben een steentje bijgedragen. Zo staat er een duet op met Ruth Jacott getiteld ‘Je stem alleen’. De onlangs uitgebrachte single ‘Wacht tot ik bij je ben’ is een duet met Joost Marsman. En Nick Schilder en Roel van Velzen schreven ‘Scherven van geluk’ voor Leonie.

Een voorproefje van het album is te beluisteren via YouTube

Het tweede Nederlandstalige album van Leonie Meijer (Voice of Holland finalist 2011) is de opvolger van haar debuutalbum ‘Los’ dat in november 2011 verscheen met hierop hits als ‘Schaduw’, ‘Hey’ en het duet met Jeroen van der BoomLos van de Grond’. Voor haar eerste album werkte Leonie samen met o.a. Han Kooreneef en Van Dik Hout- zanger Martin Buitenhuis. Dat album werd ook geproduceerd door Daniel Gibson.

Op het grotendeels in Zweden geschreven tweede album staan de singles ‘Niemand als jij’ en ‘Wacht tot ik bij je ben’, het duet met Joost Marsman. Opzwepende en krachtige up-tempo stukken als ‘Haal jezelf uit de droom’ en ‘Geen woorden voor jou’ deze nummers worden afgewisseld met prachtige gevoelige nummers zoals ‘Vraag me niet’ en ‘Als het regent’.

Sinds haar deelname aan The Voice of Holland kunnen we niet meer om Leonie Meijer heen! Zo stond zij in 2011 drie keer in de Amsterdam ArenA tijdens ‘Toppers in Concert’, was ze special guest in 18 shows van de Amerikaans/Britse productie ‘Man in the Mirror’ en gaf haar eigen concert met band i.s.m. met RTL Wentink in Studio 21. Leonie zong bovendien de titelsong van de NET 5 serie ‘Hart tegen Hard’ en leverde een bijdrage aan de nummer 1-hit ‘Wereldwijd orkest’ met Het Metropole Orkest. Vijf van haar singles behaalden een hitnotering. Zij schreef het nummer ‘Citotoets’ voor het inmiddels platina-album van Kinderen voor Kinderen.

Onlangs lanceerde zij bovendien haar eigen Leonie Meijer Nick-Jeans. Zaterdag is Leonie met haar eigen band te zien bij TOPPOP3 op Nederland 3.

www.leoniemeijer.com

https://twitter.com/leoniemeijer