L'Abattoir "In A Cabin With L'Abattoir"

19-05-2010 @ 08:05

Het In A Cabin With project vertrok op 11 februari naar Casablanca (Marokko) om binnen 10 dagen op een inspirerende en tot de verbeelding sprekende locatie (een oud slachthuis ‘Casa Memoire’, waar de vleeshaken nog aan het plafond hangen), met een groep unieke muzikanten een heel album te schrijven, op te nemen en te produceren. De samenstelling en diversiteit van de groep staat bij voorbaat al garant voor een uiteindelijk bijzonder eindresultaat. De meeste deelnemers hadden op muzikaal gebied nog nooit eerder samengewerkt. Sterker nog, kenden elkaar nog helemaal niet.
Nu, met de officiële release, is de volgende conclusie gerechtvaardigd: Het resultaat is verbluffend en er wordt zelfs al gesproken over een mogelijke opvolger. Producer Jesse Beuker over de samenwerking: Sticks (Fakkelbrigade, ex-Opgezwolle) heeft zelfs gezongen, Joppe (Voicst/Bettie Serveert) heeft op een track in het Nederlands gerapt en er is muzikaal echt iets bijzonders ontstaan tussen Daan (zZz) en jazzcat Thomas Azier, iedereen gaat op zijn manier los en het wordt een bijzonder resultaat. Het is wel duidelijk dat je hier te maken hebt met een groep zwaargewichten binnen de Nederlandse popmuziek".
Het L’Abattoir album is een speciale jubileum album in verband met het 10 jarig bestaan van het ‘Unsigned’ project. Het ‘Unsigned’ project van Muziek Centrum Nederland geeft nieuw talent een kans om een stap te maken in hun carrière. Ieder jaar wordt in het hele land het meest veelbelovende nieuwe talent gescout.
Alle muzikanten op het L’Abattoir album hebben de afgelopen 10 jaar op een van deze Unsigned albums gestaan.
DE MUZIKANTEN:
Joppe Molenaar, drums & vocalen (Voicst & Bettie Serveert)
Sticks, rap & vocalen (Fakkelbrigade, ex-Opgezwolle)
Daan Schinkel, toetsen (zZz)
Maurits Westerik, vocalen en gitaar (GEM & Anne Soldaat)
Sjam Sjamsoedin, beats en electronics (Nobody Beats The Drum & Boemklatsch)
Thomas Azier, vocalen en toetsen (Thomas Azier)

L’Abattoir "In A Cabin With L’Abattoir"
label: v2/munich
release 17 mei 2010
http://www.inacabinwith.com/site /