zZz support Pavement in Doornroosje

03-06-2010 @ 19:22

Op speciaal verzoek van de groep Pavement verzorgt zZz op 6 Juli hun voorprogramma op het 40-jarig verjaardagsfeestje van de Nijmeegse club. 'Een hele eer', aldus Björn Ottenheim van zZz.

zZz is sowieso flink aan de gang live, zij het vooral in mooie buitenlanden. Zo werd er sinds de release van 'Running with the beast' op Anti/Excelsior al vier keer getoerd in Italië waar het duo vorige maand nog excelleerde in de Circolo Degli Artisti tijdens de officiële opening van de Giro d'Italia in Rome. Binnenkort keren ze terug naar Italië voor een rondreis langs diverse grote festivals. Daarnaast staat zZz op de poster van Sziget, Europa's grootste festival en gaan ze in september naar de Oekraïne.

Ondertussen creëren Björn Ottenheim en Daan Schinkel ook nieuw werk, bijvoorbeeld voor de theatervoorstelling 'Bagage' van Marcel van Brakel met Frits Lambrechts in de hoofdrol. Het stuk, een co-produktie van Polymorf en Muzieklab Brabant, zal vanaf april 2011 te zien zijn in het land. Voor 'Bagage' maken de zZz-sters ook Nederlandstalige stukken, bijvoorbeeld 'Dodemanshand' waarvan een promovideo bij wijze van voorproefje op het YouTube-kanaal van Excelsior Recordings staat.

Deze dagen legt zZz de laatste hand aan de soundtrack voor de korte film 'De Boule De Boule' van Fedde Hoekstra, met in de hoofdrollen o.a. Tygo Gernandt en Matteo van der Grijn. De film gaat tijdens het Nederlandse Filmfestival 2010 in première. De heren van zZz vervullen ook een rol in de film.

Het derde album van zZz staat in de planning voor medio 2011.

http://youtube.com/excelsiorrecordings

http://www.myspace.com/zzz