Debuutalbum PIEN FEITH onder brede belangstelling uitgebracht

21-02-2011 @ 22:26

Ik wilde het schrijven van nummers op een andere manier benaderen. Ik wilde schrijven vanuit de beat alsof ik een rapper was. Om daar vervolgens overheen te schilderen als bij een collage.” - Pien Feith

Dance On Time is de titel van het debuutalbum van de Amsterdamse zangeres Pien Feith dat 21 februari is uitgebracht bij V2 Records. Dance on Time is een beat georiënteerd popalbum geworden met hints naar dub, crunk, tropicalia.

Samen met Melvin Wevers en Pim Verlaek schreef Pien de nummers voor Dance On Time. Door de samenwerking aan te gaan met studiotechnicus Remko Schouten, die in het verleden met bands als Pavement en zZz heeft gewerkt, wisten ze de digitale schetsen te vertalen naar organische nummers. De laatste schakel is bassist Peter Akkerman, die de band live zal versterken.

De carrière van Pien Feith heeft een wild verloop gehad met onder andere eigen bands, zijprojecten als Neonbelle en The Very Sexuals. Zo passeerde ze ook vele stijlen van kale folk via grillige rock naar een mix van pop en elektronica (in de lijn van Bat for Lashes, Fever Ray en Glasser). Op Dance On Time en tijdens optredens klinkt Pien poppier dan ooit, met een geluid vol keyboards, synths en samples.

19 februari was de releaseparty van Dance On Time in EKKO, Utrecht. Op 24 februari is er nog een showcase in Paradiso, Amsterdam. Tussendoor was ze te zien bij De Wereld Draait Door, waarmee een voortreffelijke basis is gelegd voor een brede aandacht.

http://www.pienfeith.nl/

http://twitter.com/#!/pienfeith/