Claw Boys Claw komt met nieuw album

05-01-2013 @ 15:01

De mannen van Claw Boys Claw: Peter Te Bos, John Cameron, bassist Marcus Bruystens en een nieuwe drummer: Jeroen Kleijn (Daryll-Ann, Johan) komen met een nieuw album getiteld ‘Hammer’.

Het album is opgenomen en gemixed in La Chapelle Studios (Belgische Ardennen) en Schenk Studio (Amsterdam) door Jan Schenk en ‘geprodjoest’ door Björn Ottenheim (zZz). Het album is vanaf 1 maart verkrijgbaar en bovendien gaat de band rondom de release ook touren.  

Samen met gitarist John Cameron vormt Peter Te Bos al sinds 1983 de harde kern van CBC. Grote stadsrock uit wat de grootste garage van Nederland moet zijn, met shady stegen en shocking swamps. Parkeergaragerock. De hoogtepunten mogen bekend zijn, maar we sommen ze graag nog eens op: Shocking Shades, De Kus, Pinkpop, Parkpop, Allespop, voorprogramma van Nick Cave als "The Hipcats", de nederpopcoveralbum Hitkillers, de hit Rosie. En toen, ineens, waren ze in 2008 terug met Pajama Day. Gelukkig was dit niet een eenmalige reunie.

De titel van het nieuwe album ‘Hammer’ schijnt te refereren aan Pete Seeger's If I Had a Hammer, de ‘civil rights movement’ en dat een hamer zowel voor opbouw als afbraak gebruikt kan worden. Of dit echt zo is, dat zullen we misschien nooit weten, maar het klinkt als een plausibele betekenis. Een ander leuk detail is dat er voor het eerst sinds jaren eindelijk weer een Claw Boys Claw album op vinyl uitgebracht gaat worden. En wel een mooie combi-uitgave van een 12” met daarbij een 10”. Maar dit is nog lang niet alles. Meer nieuws over Claw Boys Claw volgt snel..

Kijk ook op www.clawboysclaw.nl en volg ze op Facebook: http://www.facebook.com/pages/Claw-Boys-Claw