GIOVANCA WINT LAREN JAZZ AWARD 2009

09-09-2009 @ 21:43

Jury roemt de pop-soulzangeres in een lovend rapport
 
Afgelopen jaar debuteerde Giovanca met haar album ‘Subway Silence’. De pers noemde het ‘een debuutalbum waar je alleen maar van kunt dromen’, ze werd betiteld als ‘zangeres met een toekomst’ en haar ‘prachtige stem’ en ‘buitengewone expressie’ vielen in de smaak bij een groot publiek en de media. Afgelopen week mocht Giovanca de Laren Jazz Award in ontvangst nemen en het juryrapport luidde al even lovend: “…sprankelende zangeres… haar ster is razendsnel aan het stijgen… haar zuivere en glasheldere stem, gekoppeld aan de verrassende productie van haar cd hebben haar veel publiciteit en prijzen opgeleverd… het smaakvolle mengen van allerlei muzieksoorten…”.
 
Dezelfde avond trad Giovanca op met Frits Landesbergen & Friends. Zangeres Dionne Warwick trad op na de uitreiking van de Award en feliciteerde Giovanca naderhand met haar prijs.   

Awards
Begin 2009 wordt Giovanca al genomineerd voor een Edison Award en nog geen maand later sleept ze een 3FM Serious Talent Award in de wacht. Ondertussen schuift de Amsterdamse singer-songwriter regelmatig aan als tafeldame in het TV-programma De Wereld Draait Door. In augustus treedt Giovanca en band op in een bomvol Concertgebouw.
 
Special Limited Edition en nieuw album
Momenteel werkt Giovanca aan haar nieuwe album dat begin 2010 zal uitkomen. maar eerst verschijnt er in oktober een Special Limited Edition van Subway Silence, met daarop nieuwe tracks, bijzondere live-uitvoeringen en remixes van de vier hitsingles.
De nieuwste single 'Free' is nu te horen op de landelijke radiozenders.