Giovanca voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien

19-09-2011 @ 22:03

Op vrijdag 30 september a.s. begint Giovanca aan haar eerste theatertour door Nederland. Samen met haar band doet de zangeres ruim vijfentwintig theaters aan met een ode aan haar helden en herinneringen. Een muzikale road trip, waarin Giovanca zingt en vertelt over gebeurtenissen, indrukken, plekken, mensen en liedjes die een belangrijke plaats in haar leven hebben ingenomen.
Eigen nummers in een nieuw jasje, en in dit repertoire vertolkt Giovanca ook een aantal prachtige nummers van artiesten die ze altijd bewonderd heeft.
Na optredens op clubpodia, pop- en jazzfestivals kan de zangeres niet wachten om haar nummers in een eigen decor en in de intieme sfeer van een theater ten gehore te brengen.

Giovanca maakte in 2008 naam met haar debuut Subway Silence. Ze wist zowel pop- als jazzliefhebbers te raken met haar stem, uitstraling en eigenzinnige stijl. De recensies waren zeer lovend. Haar doorbraak kwam met optredens op o.a. het North Sea Jazz Festival, in het Concertgebouw Amsterdam en op diverse podia in Europa en in Japan waar haar albums nog steeds bijzonder goed worden verkocht. In 2010 volgde het tweede album While I'm Awake dat wederom zeer goed ontvangen werd door pers en publiek. Vorig jaar ontving Giovanca de Zilveren Harp voor haar bijdrage aan de Nederlandse popmuziek, en eerder werd zij genomineerd voor een Edison Award, won de Laren Jazz Award en de 3FM Serious Talent Award. Sinds mei 2011 heeft Giovanca ook een eigen radioshow 'Episodes' op Arrow Jazz FM.

De tournee begint eind september in het Bijlmerparkheater in Amsterdam en wordt afgesloten op 22 december in de Leidse Schouwburg. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Alle data en tijden van de theatertour zijn te vinden op: www.giovanca.nl