Sensual: sensationeel debuut op Supertracks

14-09-2010 @ 19:56

In oktober en november is het zover: de band Sensuàl brengt hun single 'Não vai dar' en vervolgens debuut-CD 'Trinta' uit op Supertracks Records. ('Trinta' is de opvolger van het Edison winnende album ‘Salve’) Het is een ijzersterk debuut!
De muziek van Sensuàl is rijk aan jazz, pop en wereldmuziek.

De roots van de band zijn Nederlands. Sensuàl heeft een unieke sound die zich kenmerkt door de Portugese zang gemixt met sterke grooves en opzwepende ritmes. De aanstekelijke energie van Sensuàl is voelbaar in zowel de up-tempo nummers als in de ballads met een randje nostalgie.
Sensuàl ontspant, tintelt en leeft!

Sensuàl, opgericht in 2002 door zangeres Eva Kieboom en toetsenist Emiel van Rijthoven debuteerde in 2004 met het album 'Acústico' en is gegroeid en veel ervaringen rijker (het winnen van een Edison Award, de vele airplay en speelervaring op grote festival en theater podia). Een aantal van de bandleden heeft de magische leeftijd van 30 bereikt. Het album ‘Trinta’ (dat ‘dertig’ betekent in het Portugees) beschrijft deels de dertigers problematiek. De leeftijd wanneer er nieuwe vragen, twijfels en keuzes in je leven komen. Sensuàl heeft deze vragen weten om te zetten in muziek met als resultaat een fris, positief en warm album: Trinta!

In 2009 gaf De Kleine Komedie de volgende mooie beschrijving van Sensuàl, waarvan een quote: "Braziliaanse ritmes vermengd met jazz grooves, en dat alles op de bagagedrager van een oerhollandse fiets met sambabanden. Poldernostalgie en warme passie. Het vuur van het uitgaansleven dicht bij huis. Alle andere podia zijn al om. Schudden en sidderen. Wij zinderen ook. Van de voorpret."

Afgelopen 5 september was Sensuàl support-act van niemand minder dan Dionne Warwick en hun eigen Album Release Clubtour staat uiteraard ook al gepland: met op 31 oktober het officiële release concert in - Tivoli de Helling, Utrecht | Tijd: 20:30

Voor meer informatie en meer concert-informatie: ga naar de Sensuàl- website
De officiele releasedatum van 'Trinta' is 29 oktober 2010.

http://www.bandasensual.com/

http://www.myspace.com/bandasensual