SPINNERETTE: ronkende gitaren, zwoele pop

17-07-2009 @ 09:08

Spinnerette is een Amerikaanse alternative rockgroep en bestaat uit 4 bandleden Brody Dalle (zang, gitaar), Tony Bevilacqua (gitaar) (beiden waren eerst lid van The Distillers), Jack Irons (drums) (v/h Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Eleven) en Alain Johannes (bas) (v/h Queens of the Stone Age, Eleven). De groep ontstond in 2007.
Glorieuze vuilnisbakkenpunk was het handelsmerk van The Distillers, een Amerikaanse rouwdouwersband rond de Australische expat Brody Dalle, die toen nog trouwringen deelde met Rancid-baas Tim Armstrong. Inmiddels mag ze zich mevrouw Josh ‘QOTSA’ Homme noemen en is Spinnerette haar nieuwe bandje. En wat voor een. Een band waarin ronkende gitaren en zwoele pop hand in hand gaan, met La Brody nu eens poeslief, dan weer een kat om niet zonder handschoenen aan te pakken. Op 29 juni is Spinnerette met het gelijknamige debuutalbum uitkomen. Eerder verscheen in 2008 nog een EP 'Ghetto love'
In augustus is de band live te bewonderen op Lowlands. Verder zijn ze op 28 augustus in Leeds/UK en 29 augustus op het Reading Festival in Engeland te bewonderen.
Album: Spinnerette "Spinnerette"
label: anthem rec.
PIAS
release: 29 juni

website: http://www.spinnerettemusic.com/
http://www.myspace.com/spinnerettemusic