Metropolis presenteert nieuwe namen

02-06-2009 @ 13:46

De organisatie van het Metropolis popfestival presenteert met trots de nieuwe namen van artiesten die op 5 juli in het Zuiderpark te Rotterdam acte de présence geven. Het gratis toegankelijke popfestival Metropolis staat bekend om de programmering van nieuwe en vernieuwende popmuziek en trekt jaarlijks rond de 35.000 bezoekers. Ook dit jaar zullen er op verschillende podia meer dan dertig artiesten uit binnen en buitenland optredens verzorgen.

Jiggy Djé [NL] - De rapper die al eerder de publieksprijs won bij de Grote Prijs van Nederland en onlangs zijn tweede album 'De Ark de Triomf' uitbracht, brengt op Metropolis hiphop van hoog niveau.

Still Flyin' [USA] - 'Never Gonna Touch The Ground' is het debuutalbum van deze live-sensatie uit de Californische Bay Area. Stil Flyin' brengt Feel-Good-Music in al haar diversiteit van Ska via Indie Rock en Rock-a-billy met Afro Beats.

Broken Records [SCO] - NME noemt Broken Records “one of the country’s most exciting new bands” en de band uit Edinburgh kreeg met hun folk-rock al de maximale score (5/5) in een live-recensie van The Guardian. Het debuutalbum wordt al getipt voor de prestigieuze Mercury Music Prize.

Zwart Licht featuring Skinto [NL] - 'Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt', lezen we. Van welke kant je het ook bekijkt... Hayzee en MC Akwasi laten met het album Bliksemschicht horen dat de hiphop scene een pareltje rijker is.

Johnossi [SWE] - Stop gierende bluesrock en ingetogen folk in een tosti-ijzer en de uitkomst is Johnossi. Dit duo is een van de bands uit de enorme Zweedse popscene die in Europa naam aan het maken is.

The Soft Pack [USA] - The Soft Pack (voorheen ‘The Muslims’) uit San Diego brengt een frisse, messcherpe, zonder franje garagerock. Hun live shows zijn zweterig zaken, met een hartslag verhogen rock n roll dat de New York Press bondig beschreef als “no bullshit”.

3FM Serious Talent Podium
Daily Bread [NL] - 3VOOR12 is al om: “Die drummer is inmens strak en innemend. De bassist is creatief, dienend en bespeelt de lange hals bij vlagen als een lead gitaar. En dan zangeres Kimberly... wow. Ze is een droom frontvrouw. Ze zweept het publiek op, pakt elke man bij de ballen en is ook nog eens een goede toetsenist.

DeWolff [NL] - Driekoppig rockmonster gaat tekeer met rauwe psychedelische 60’s bluesrock. Gewapend met een schreeuwend Hammond-orgel, een krijsende gitaar, donderende drums en een soulvolle stem, nemen ze je mee terug naar de mooie 60’s en 70’s.

I Kissed Charles [NL] - 3FM Serious Talent: "Doe een flinke lepel rock, aangelengd met wat punk en een snuf synthesizer in de blender en I kissed Charles zal hoogstwaarschijnlijk het eindproduct zijn. Jonge honden uit de provincie brengen vol enthousiasme ondeugende, frisse en scherphoekige synthpop."

Go Back To The Zoo [NL] - Go Back to the Zoo is in 1 maand verkozen tot 3VOOR12 Hollandse Nieuwe, Live XS Local Hero, en 3FM Serious Talent. De band is al te horen in een Nike commercial met het debuutalbum onderweg.

The Budos Band niet op Metropolis
Naast al dit goede nieuws is er helaas ook een afmelding binnen. De eerder aangekondigde Budos Band zal dit jaar niet op Metropolis spelen. De tour van de band is geannuleerd. De organisatie is bezig een vervanger te zoeken.

Reeds aangekondigde namen: Asteroids Galaxy Tour (DEN), Ella Bandita (NL), Face Tomorrow (NL), Baddies (UK), Golden Silvers (UK), Fucked Up (CAN), Textures (NL), Portugal. The Man (USA), Winne (NL), Dio & The Madd (NL) en Rolo Tomassi (UK)

Metropolis 2009 wordt mogelijk gemaakt dankzij: Rotterdam Festivals, Mascotte, Pact op Zuid, Heineken en Your World

Metropolis Festival
zondag 5 juli 2009
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl