Rotterdam maakt zich op voor première Buma Rotterdam Beats

16-11-2010 @ 17:15

Combinatie van festival, conferentie en awardshow viert de grootstedelijke muziekcultuur

Het gloednieuwe Buma Rotterdam Beats staat klaar om los te barsten. Volgende week wordt tijdens de eerste editie van Buma Rotterdam Beats in het laatste weekend van november, op omvangrijke wijze de grootstedelijke muziekcultuur gevierd, met een flitsende combinatie van optredens, een awardshow, feesten, paneldiscussies, debatten en workshops.

Het programma wordt donderdagavond 25 november swingend geopend door Typhoon & New Cool Collective en vindt vrijdag 26 en zaterdag 27 november plaats op vele locaties in Rotterdam, de stad die zo’n belangrijke bakermat is voor moderne muziek met zwarte wortels in Nederland.

Overdag vindt in het oude Lantaren/Venster aan de Gouvernestraat een tweedaagse industry conference plaats met talloze seminars, workshops en Q&A’s met sleutelfiguren uit binnen- en buitenland, zoals Kees de Koning (Top Notch), Keith Harris (manager Stevie Wonder), Jiggy Djé (Noah’s Ark), Don Robinson (Interscope), Matthew Haynes (Geffen, GB), Latoya Lee (Konvict, US), Rolf Radny (boeker van o.a. de Duitse reggaester Gentleman) en de Amerikaanse entertainmentadvocaat Hector Baldonado (o.a. Lloyd Banks en Juelz Santana).

Op zaterdag vindt tijdens de industry conference het onderdeel ‘Next Beats’ plaats, een speciaal programma dat een brug slaat tussen opkomend talent en gevestigde artiesten en insiders uit de muziekindustrie. Rappers Hef en Excellent geven rapworkshops, Lange Frans praat over zijn zakelijke ervaringen als artiest, Delic (ex-Opgezwolle) over zijn invloedrijke producties en Salah Edin over zijn internationale ervaringen. Er is een presentatie van het nieuwe Rotterdamse label ROTTZ met o.a. DuvelDuvel en VSOP en er zijn paneldiscussies met boekers, muziekjournalisten, artiesten en a&r-managers over de ins en outs van de muziekindustrie. Muzikaal talent kan zich laten beoordelen tijdens battles, workshops en een demowedstrijd.

In de avonduren vindt tijdens Buma Rotterdam Beats een actueel en urgent muziekprogramma plaats met optredens van onder meer Zwart Licht, De Jeugd van Tegenwoordig, Ntjam Rosie, VSOP, Kleine Jay en Cartes, La Melodia en Pam Feather en zijn er feesten van toonaangevende muziekplatforms als Jamrock en Riddim Up (reggae) en Subway en Oi! (dubstep). Ook speciaal is het feest vrijdagavond rondom de State Awards, waar talloze bekenden uit de Nederlandse hiphopscene hun opwachting zullen maken in ‘black tie’, om prijzen uit te reiken aan nationale hiphopacts die het afgelopen jaar het meeste indruk hebben gemaakt.

De conferentiedagen, de feestelijke uitreiking van de State Awards en het festivalprogramma in de avonduren, vormen de eerste stap naar een toekomst waarin Buma Rotterdam Beats, net als het tevens door Buma geïnitieerde Amsterdam Dance Event, in nauwe samenwerking met sleutelfiguren uit de scene wil uitgroeien tot het belangrijkste Europese platform voor deze muziekstromingen. Een programma dat wil informeren en inspireren, en waar deze voor de nationale en internationale popmuziek zo belangrijke scene een netwerkplek en thuishaven krijgt.

Buma Rotterdam Beats vindt plaats op 26 & 27 november in Rotterdam en wordt georganiseerd door Stichting Buma Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en De Nieuwe Oogst.

Voor uitgebreidere informatie over festival en conferentie: www.buma-rotterdam-beats.nl