Buma Rotterdam Beats gaat internationaal in 2011

10-07-2011 @ 17:00

Op de tweede editie van het vorig jaar succesvol gestarte Buma Rotterdam Beats, staat op 17, 18 en 19 november van dit jaar de internationale grootstedelijke muziekcultuur centraal. Met prominente sprekers en muziektalent uit binnen- en buitenland en een combinatie van optredens, paneldiscussies, workshops, debatten, openbare interviews en de uitreiking van de State Awards 2011 komt deze wereldwijde cultuur op inspirerende en omvangrijke wijze aan bod.

Met de eerste namen die nu bekendgemaakt kunnen worden, onderstreept Buma Rotterdam Beats de ambitie een internationale, vruchtbare netwerkplek en thuishaven te creëren voor deze voor de popmuziek zo belangrijke scene. Keynote speaker op beide conferentiedagen is Sha Money XL, vice-president van het roemruchte Amerikaanse hiphoplabel Island Def Jam (o.a. Rick Ross, Kanye West, Nas, Rihanna) en de zakenpartner van 50 Cent die de carrière van de rapper begeleidde en als president van G-Unit Records zijn muzikale imperium wereldwijd hielp uitbouwen.

De ongekend succesvolle Nederlandse DJ Chuckie komt vertellen over zijn internationale opmars en successen en de enorme invloed van de Nederlandse dance op moderne zwarte muziek in de VS. Chuckie treedt als DJ onafgebroken in alle uithoeken van de wereld op maar heeft inmiddels ook een artiestencontract in de VS en werkt als producer regelmatig samen met grote namen als Diddy, T-Pain en Enrique Iglesias. Ook de opkomende Rotterdamse producer Munchi, boegbeeld van de wereldwijde muziekstroming Moombahton, een kruising tussen vertraagde Nederlandse house en reggaeton, komt vertellen over zijn internationale ervaringen. De 21-jarige Munchi werkte onder meer nauw samen met Diplo, M.I.A. en Dave Nada.

Andere toonaangevende namen die Buma Rotterdam Beats nu al kan bevestigen zijn onder anderen Kees de Koning, oprichter van het Top Notch-label, marktleider van hiphop in Nederland en tevens actief in onder meer Zuid-Afrika en Suriname; Jiggy Djé en Blaxtar over hun labels Noah’s Ark en RAEN Music die nu vijf jaar bestaan en rapper Sticks (ex-Opgezwolle) in een speciale Q&A voor jong muziektalent; het internationaal aan de weg timmerende dj-collectief Boemklatsch; reggae-promotor DJ Waxfiend in het panel ‘building a bridge from Jamaica to Europe’; de Britse managers, én vader en zoon, Keith en Hammish Harris (o.a. Stevie Wonder en Jamie Woon) en Kees Heus; Paradiso-programmeur met een brede wereldwijde blik op deze cultuur.

Met deze inspiratievolle editie, zet Rotterdam Beats een volgende stap naar het internationale platform dat we voor ogen hebben,” zegt festivaldirecteur Roger Brouwn. “Ik kijk nu al uit naar de talloze sprekers, seminars en natuurlijk de mooie showcases op de avond.

Buma Rotterdam Beats is een combinatie van een conferentie, een festival en het in de scene hoog aangeschreven State Awards-prijzengala, gepresenteerd door BNN en Buma, waarmee Buma Rotterdam Beats op 17 november wordt geopend. Op de tweede conferentiedag vindt tijdens de conferentie ook het programma Next Beats plaats (vorig jaar met o.a. Lange Frans, Hef, Perquisite en Delic), met workshops, Q&A’s  en seminars voor jong muziek- en industrietalent.

Locaties waar het programma onder meer zal plaatsvinden zijn: de Gouvernestraat, Rotown, Worm, Exit en de Nieuwe Oogst. Buma Rotterdam Beats vindt plaats op 17, 18 & 19 november in Rotterdam en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en De Nieuwe Oogst.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

Voor uitgebreidere informatie over festival en conferentie, ook over de succesvolle vorige editie: www.buma-rotterdam-beats.nl