Buma Rotterdam Beats beleeft succesvolle eerste editie

28-11-2010 @ 13:34

Geslaagd weekend met topartiesten en jong talent

Een rapper die op #1 komt met zijn single, een andere die een avond eerder de belangrijkste prijzen wegkaapte tijdens de State Awards, en weer een andere groep die haar album op #1 in de albumlijst van I-Tunes zag staan. Maar ook: Amerikaanse managers die diep onder de indruk zijn van Nederlands talent, grote namen die workshops geven aan jong talent en opkomende artiesten die gevestigde namen de hemd van het lijf vragen. De eerste editie van Buma Rotterdam Beats, het nieuwe zakenplatform en showcase festival voor onder andere hip hop, r&b, soul, reggae en dubstep, beleefde op 26 en 27 november haar première en was direct een groot succes. Met optredens van grote namen als De Jeugd Van Tegenwoordig, opkomend talent als Bluey Robinson en bruisende feesten als Oi! –vs- Subway. En boeiende, drukbezochte en levendige panels tijdens de industry conference.

Hoogtepunten vormden de propvolle rapworkshop door Hef uit Hoogvliet, die een avond eerder nog drie prijzen pakte tijdens hiphopprijzengala State Awards, een stijlvol feest als onderdeel van de Buma Rotterdam Beats op de SS Rotterdam. Een spannende en openhartige Q&A met Lange Frans over zijn nieuwe #1-hit Zing Voor Me, maar ook de problemen die hij op zakelijk vlak tegenkwam. Een intens interview met producer (oud-Opgezwolle) Delic over zijn keuze een stap terug te zetten. En inzichtrijke Q&A’s met A&R-managers uit diverse landen, waaronder Jiggy Djé en Farid Benmbarek over de recente successen die hun respectievelijke labels Noah’s Ark en Top Notch boekten met Hef, Lange Frans en De Jeugd van Tegenwoordig.

Opvallend was de interactiviteit tussen bezoekers en gasten, die lang na hun panels bleven hangen om iedereen uitvoerig te woord te staan, en rapbattles waarbij het publiek zich spontaan liet gelden.

Tijdens het tweedaagse evenement kwamen 500 conferentiebezoekers uit binnen- en buitenland samen om te netwerken, zaken te doen en kennis uit te wisselen.  Het festival trok op haar beurt 2.100 festivalbezoekers, die konden kiezen uit een uitgebreid programma op vijf verschillende podia in Rotterdam. Buma Rotterdam Beats heeft hiermee een eerste stap gezet om, in navolging van Eurosonic Noorderslag en het Amsterdam Dance Event, uit te groeien tot het Europese platform binnen haar eigen genre.

Buma Rotterdam Beats vond plaats op 26 & 27 november en werd georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en De Nieuwe Oogst.

Voor meer informatie www.buma-rotterdam-beats.nl