Bert Heerink brengt boodschap in roerige tijden

26-05-2009 @ 19:41

Bert Heerink komt negen jaar na het verschijnen van zijn laatste album ‘Net op tijd’ eindelijk weer met een Nederlandstalige single. “ Ik heb veel liedjes beluisterd de afgelopen jaren, maar ik hoorde nooit een nummer waarvan ik dacht : ‘ Dat wil ik opnemen’. Totdat ik een demo kreeg van ‘ Allemaal gelijk’. Het nummer past zowel qua muziek, tekst als productie als gegoten bij de Heerink van deze tijd”, legt Bert vol enthousiasme uit.
De zanger staat zelf volledig achter het thema ‘Allemaal gelijk’ van zijn nieuwe single.
We leven momenteel in roerige tijden wat betreft de tolerantie naar bepaalde groepen mensen binnen onze maatschappij. Maar in de basis zijn we allemaal gelijk met, zoals het nummer beschrijft, een beetje verschil”, aldus Bert. "Elkaar iets gunnen in plaats van afgunstig zijn, ongeacht afkomst, opleiding, huidskleur of geloof. Dat kun je onder meer uit de tekst van dit lied afleiden. En als we ons allemaal wat toleranter ten opzichte van elkaar zouden opstellen en wat meer begrip tonen, ziet de wereld er al een stuk beter en leuker uit.”

Heerink brak door in de jaren '80 met de rockformatie Vandenberg. De heren scoorden niet alleen in eigen land maar ook in Amerika een mega hit met de song ‘ Burning Heart’. Na het uiteenvallen van de band, een jaar later, wordt het stil rondom Bert. Totdat hij in 1991 zijn stem leent aan de tv-commercials van de bekende biergigant Heineken. De song ‘Juli July’ uit de reclamespot wordt een dikke top tien-hit en het daaropvolgende album ‘ Storm na de stilte’ bereikt de platina status. Ook het tweede album ‘ Helderziende blind’ verkoopt goed en brengt Bert de hit ‘ Als een vogel zo vrij’. Gelijktijdig met zijn derde album ‘ Net op tijd’, wordt Bert gevraagd om de titelsong te zingen van de Nederlandse versie van de Disney klassieker ‘Tarzan’ op de muziek van Phil Collins.
Na zijn laatste Nederlandstalige cd stapt Bert weer over op Engelstalige projecten. Tussen 2000 en 2005  maakt Heerink diverse Engelstalige albums met de popgroep Kayak en drie jaar geleden verscheen het soloalbum ‘Purify’. Ook werkte hij samen met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht aan diverse projecten waaronder “Queen in Concert” en is hij in 2007 en 2008 nauw betrokken bij de opzet van de theatertour ‘ Symphonic Echoes of Pink Floyd', waarin hij zelf ook te zien en te horen was naast Erik Mesie (Toontje Lager), Antonie Kamerling en later Chris Zegers.

Met Erik Mesie en Peter Groot Kormelink (De Jazzpolitie) vormt de sinds december vorig jaar Koninklijk onderscheiden Heerink, ook nog het trio ‘ Heeren van Oranje’. Tijdens de optredens passeren de grootste hits van de heren de revue. Recent verscheen de single ‘Made in Holland

Release ‘ Allemaal Gelijk’ download : 18 mei 2009
Release ‘ Allemaal Gelijk’ single      : 29 mei 2009

label: www.dieseljoyrecords.com
Website : www.bertheerink.nl