HEEREN VAN ORANJE EEN FEIT

28-05-2009 @ 10:46

Dat gelukkig toeval bestaat, blijkt wanneer zangers/songwriters Bert Heerink, Erik Mesie en Peter Groot Kormelink elkaar tegen het lijf lopen op een podium ergens in den lande. Tijdens deze ontmoeting besluiten de Heeren de degens te kruisen onder het motto één voor allen en allen voor één. Een unieke en authentieke combinatie uit de jaren '80.
De "Heeren van Oranje" is een feit. Begeleid door een superband met in het koor de overvrolijke Femmes Vocale en voorzien van een fiks aantal eigen hits trekken zij langs de Nederlandse podia en festivals.

Even terug...
Peter Groot Kormelink is een bekend gezicht in muziekminnend Nederland. We kennen hem van De Jazzpolitie en Splitsing waarin hij zijn naam vestigde als zanger en schrijver van een flink aantal memorabele hits. Evergreens als: "Liefdesliedjes", "Ze zijn terug","Wind en zeilen" en "Recht uit het hart" zijn anno 2006 nog dagelijks in de ether. Het feit dat Peter De Jazzpolitie naar het land der legenden heeft verwezen weerhoudt hem er gelukkig niet van zijn repertoire 'uit te lenen' aan "Heeren van Oranje". Dit wordt afgewisseld met een selectie prachtige songs van zijn persoonlijke helden Joe Jackson en Phil Collins.
Bert Heerink is de trotse bezitter van dé rockstem van Nederland. Als frontman van de formatie Vandenberg verwierf hij internationale faam in binnen- en buitenland met de superhit “Burning Heart”. Het vele toeren door Europa, Japan en Amerika maakte van Bert een autoriteit op het gebied van entertainment. Het is vaak tot groot vermaak van zijn medezangers dat hij daar te pas en te onpas over verhaalt. En wees gerust, Bert verlaat het pand niet voordat hij het publiek heeft getrakteerd op een reeks "Heineken Hits".
Erik Mesie, de zingende hartenbreker. Talloze dames bracht hij in vervoering met het prachtige "Stiekem gedanst" onder de noemer Toontje Lager. Je hoefde de radio maar aan te zetten of de hits "Net als in de film" en "Ben jij ook zo bang" vlogen je om de oren.
In "Heeren van Oranje" zingt Erik Mesie zeker geen toontje lager. Sterker nog, met dezelfde karakteristieke stem van weleer brengt hij eigen hits en absolute "tachtig-toppers" op sympathieke wijze.

website: www.heerenvanoranje.com