Nieuwe single voor Bert Heerink!

01-04-2009 @ 13:48

Een zanger als Bert Heerink behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie. Maar voor  degene die hebben geslapen de afgelopen decennia volgt toch enige uitleg.
Bert Heerink werd natuurlijk voornamelijk bekend als leadzanger van de Nederlandse hardrockband Vandenberg, die ook internationaal succes had. Met Vandenberg had Heerink in de jaren 80 twee wereldhits: Burning Heart en Different Worlds.
Toen de band uiteenviel ging Heerink terug naar Nederland, en nam deel aan een kortstondig heavy metal avontuur met de Nederlandse band Picture.
Bekend werd hij verder door in 1995 voor een aantal reclames voor Heineken Nederlandstalige teksten te zingen op melodieën van oude rocknummers. De nummers Zon in de Winter, Doe wat je wil en Juli July werden hits. Voor het album Storm na de Stilte kreeg hij een gouden alnum.
 
Met Peter Groot Kormelink en Erik Mesie vormt Heerink tevens het muzikale feestprogramma "De Heeren van Oranje" waarin alle grote hits van de 3 Heeren voorbij komen. Dit trio heeft momenteel ook een nieuwe single uit.
Recentelijk bracht Heerink de single "When I close my eyes", uit. De single is uitsluitend via de website www.bertheerink.nl te downloaden en de opbrengst gaat naar de stichting KidsRights die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen.

Op 6 december 2008 ontving Bert Heerink een lintje in de Orde van Oranje Nassau als waardering voor zijn inzet en prestaties in de popmuziek en zijn inzet voor de kinderrechtenorganisatie KidsRights. Eerder ontving Bert Heerink in Hoogeveen om dezelfde reden een eigen ster in de "Walk of Veen".
Met deze single en een album onderweg opent Bert wederom een nieuw muzikaal hoofdstuk. Uiteraard gekarakteriseerd door Bert's eigen unieke stemgeluid!