at the close of every day album uit in Japan en VS

30-07-2007 @ 10:52

Het album 'Leaves you puzzled' van de Nederlandse groep at the close of every day is op 11 juli jl. uitgebracht in Japan. Het album verschijnt daar als 2CD edition, inclusief originele opnamen.
Het Amerikaanse label Darla Records zal het album in de USA uitbrengen later dit jaar. Intussen is de band druk doende met opnamen voor een nieuw album dat ergens in 2008 zal gaan verschijnen. Dit keer klinkt het meer dynamisch, aldus ingewijden. at the close of every day (je schrijft het met kleine letters) bestaat uit Axel Kabboord (gitaar) en Minco Eggersman (zang en drums). Bij live-optredens wordt de groep bijgestaan door Bart Looman (basgitaar). De muziek van de groep is een mix van melancholieke pop en emo, samengevat in de term "nachtmuziek", of "Hollandia" (als in: Americana, zoals men zelf aangeeft).
De groep begon in 2002 nadat beide bandleden uit andere groepen stapten. Minco Eggersman kwam bij Rollercoaster 23 vandaan en Axel Kabboord uit This Beautiful Mess. De muziek van at the close of every day wordt vergeleken met Amerikaanse bands als Sparklehorse, Pedro The Lion en Low. In 2003 verschijnt de EP "If you spoke to me" en wordt begeleid door een Europeese tournee samen met de Amerikaanse band 16 Horsepower.
In 2004 verschijnt het album "the silja symphony" dit album is geïnspireerd door een documentaire over de ramp met de veerboot Estonia in 1994. Het album wint in september 2004 VPRO's 3VOOR12 Award voor beste Nederlandse album. Het album "The sound of someone watching me" (CD en DVD) uit 2004 bevat een registratie van het optreden in de Ancienne Belgique te Brussel van 12 november 2003. September 2005 verschijnt het album "De geluiden van weleer (het liedboek voor de mensen)", een volledig Nederlandstalig album.
Maart 2007 verscheen het meest recente album "Leaves you puzzled" dat nu ook in Japan en de VS uit gaat komen.

(label: Volkoren)

website: http://www.atthecloseofeveryday.com/