Tweede release van ex-lid M83 Pierre Maulini

27-07-2012 @ 13:50

Voormalig gitarist Pierre Maulini van M83, producer René de Vries (Dufry Studio) en leden van at the close of every day komen met een electro album getiteld We made flowers out of plastic bags. De nieuwe samenwerking heet HILLMADELOW. Het is de tweede release van de eerder dit jaar gestarte nieuwe tak van het Volkoren-label, Volkoren Digital.

Aan het begin van het nieuwe millennium waren Axel Kabboord en Minco Eggersman van at the close of every day bezig met de opnamen van hun tweede album ‘the silja symphony’, in de Dufry Studio van René de Vries in Amsterdam. Tijdens een pauze scharrelde het drietal voor de lol met wat electronische sounds, en voor ze er erg in hadden was de ambient-track ‘alive in '45’ geboren. Onder de gelegenheidsnaam Hillmadelow besloten ze het nummer uit te brengen op de eerste editie van de Volkoren compilatie ‘The Pet Series’ (met o.a. Spinvis, the innocence mission, Serena Maneesh, at the close of every day, Scout Niblett en Rosie Thomas). Er werd erg positief op gereageerd, maar de mannen waren te druk met andere projecten om een stap verder te gaan met Hillmadelow.

Pierre Maulini was meteen dolenthousiast toen hij Hillmadelow hoorde, en liet de anderen een paar eigen ideeën horen die hij op zijn laptop had opgenomen. Toen Axel inmiddels te druk bleek te zijn, nam Pierre zijn plaats in; intussen is hij gitarist en lead-zanger. Het trio had voldoende inspiratie om een compleet album te vullen. Om de betoverende sound die ze in gedachten hadden te completeren, vroegen ze Alice ten Brinke, toen zangeres van Ponoka, ook een aantal tracks in te zingen.

De titel van dit sfeervolle debuut We made flowers out of plastic bags mag overigens letterlijk worden genomen: met een mix van allerlei soorten ‘plastic’ – samples, synths, elektronica – heeft de band een warm, organisch album gecreëerd dat inmiddels ook al in Japan is verschenen bij This Time Records. Variërend van pakkende popsongs als ‘camouflage’ tot dromerige soundscapes als ‘misunderstood!’, klinkt het album als een soundtrack bij een film die zich in je hoofd afspeelt.

Ondanks dat het een typisch ‘side-project’ is en de leden zich vooral richten op hun andere muzikale bezigheden is Hillmadelow niet onopgemerkt gebleven, aangezien Guy Sigsworth (producer van o.a. Madonna & Bjork) en Starbucks Frankrijk inmiddels contact hebben opgenomen met de band. Ook is de muziek al regelmatig gebruikt in diverse televisieprogramma’s.

Het debuut van Hillmadelow is de tweede release op VOLKOREN DIGITAL en wordt juli 2012 uitgebracht.

www.volkoren.com

www.hillmadelow.com