at the close of every day: de nieuwe nachtmuziek

29-03-2013 @ 20:52

Op 19 april 2013, vijf jaar na de release van hun laatste album 'Troostprijs' en twee jaar na de plotseling ingelaste sabbatical, laten Axel Kabboord en Minco Eggersman, ofwel at the close of every day, weer van zich horen.

opnieuw gaat at the close of every day de strijd aan met haar paradoxen. een nieuw album met niet eerder verschenen werk, maar met ook een selectie uit hun eerder verschenen werk heeft de misleidende titel 'Monsters' gekregen. De abstracte onderwater fotografie is van de gerenommeerde japanse fotograaf Fukuma Umi en past in ieder geval goed bij dit rauwe, aardse album.

'Monsters' kenmerkt zich thematisch door het terugkijken naar het verleden en berusting in de toekomst ondanks onzekerheden van dit bestaan. bijzonder aan  'Monsters' is de immer aanwezige en veelal geroemde coherentie in at the close of every day’s werk.

Met dank aan nieuwe eigen songs als 'Carnivore', 'Monsters' en twee niet eerder verschenen covers van Doe Maar, Ís dit alles' en 'Pa', en een aantal andere songs, o.a. een duet met Spinvis en een song samen met David Eugene Edwards van 16 Horsepower, is dit album een terugblik op hun oeuvre van tien jaar. Het is een goede manier voor de nieuwe generatie om de band te leren kennen en voor de trouwe fans om hun verzameling compleet te maken.

Er is een speciale trailer te zien en te horen van 'Monsters' met nog meer exclusief werk van Fukuma Umi. Op 19 april 2013 verschijnt 'Monsters' via Volkoren (distributie PIAS).

www.atthecloseofeveryday.com 

www.facebook.com/atthecloseofeveryday