Eigenzinnig nieuw bierlabel is een feit!

09-10-2014 @ 21:47

Minco Eggersman komt met eigen speciaal bier en nieuw album van at the close of every day in bier-vorm!

3 Oktober werd bij het lanceren van Tongval.com bekend dat Minco Eggersman samen met Jedi Noordegraaf en Onno Groeneveld een eigen bierlabel genaamd Tongval is gestart. Tongval is een eigenzinnig bierlabel van Nederlandse bodem van en voor fijnproevers. De komende jaren zal Tongval naast een aantal eigen en veelal gelimiteerde bieren met elk een eigen verhaal ook regelmatig een zogenaamd 'Luisterbier' onder het label AudioBeer uit brengen. Met AudioBeer heeft Tongval een unieke combinatie gevonden: namelijk die van een speciaal bier en speciale muziek in/op een fles! Het eerste bier en tevens AudioBeer 'Darkness travels light’ (8%), genoemd naar het gelijknamige album van at the close of every day (dat in november zal verschijnen) is vanaf 31 oktober op fles (via Tongval.com) en op tap te verkrijgen in cafe Dwaze Zaken in Amsterdam.

Tongval

Begin 2014 is Tongval gestart en zijn Minco, Jedi en Onno nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen die Tongval wil vertalen in een aantal eigenzinnige, op artisanale wijze gebrouwen speciaal bieren. Samen met een aantal zeer ervaren Belgische bierbrouwers werkt Tongval eigen recepten uit. Tongval gelooft dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wil de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven.

Minco (ook mede-eigenaar van muzieklabel VOLKOREN) over Tongval: "Het maken van een eigen speciaal bier volgens eigen recept is iets dat al jaren op de agenda stond maar door de vele muzikale projecten kwam het hier gewoon niet eerder van. Het nieuwe album van at the close of every day was eigenlijk de perfecte aanleiding en sinds ik het balletje bij Jedi en Onno heb opgegooid is alles in een stroomversnelling geraakt. Samen met een ervaren brouwer uit België hebben we inmiddels onze eigen Tongval-smaak ontwikkeld en inmiddels is ons eigen bier volgens dit recept een feit en staan er diverse bieren op stapel. Het eerste bier dat het licht zal zien komt uit onder de AudioBeer serie. Dit is een serie waarbij een album van een artiest op een unieke manier gekoppeld zal worden aan een speciaal gebrouwen bier in een gelimiteerde oplage. En wat is er nu leuker dan met je eigen band een bier uit te brengen? Het speciaal gebrouwen bier is een verlengstuk van het album, onze vloeibare interpretatie van het album zogezegd. Jedi zorgt - zoals bij alles van Tongval - voor een prachtig ontwerp gedestilleerd uit het album. Inmiddels zijn er naast plannen om met andere artiesten unieke AudioBeer-bieren te lanceren, ook plannen om andere Tongval-bieren te lanceren. Waarom een nieuw bier? Er zijn natuurlijk al duizenden bieren maar helaas van verschillend niveau. Zo zijn er in de bierwereld prachtige bieren met lelijke etiketten maar ook prachtige etiketten met bieren die niet te drinken zijn. Met Tongval gaan we voor eigenheid, schoonheid en kwaliteit in alles. Wij willen bestaande maar ook nieuwe elementen combineren en van het het recept tot en met het speciaal ontworpen etiket alles de volledige aandacht geven. Zelfs de download is van kwaliteit: geen Mp3 maar in WAV-vorm. Tongval is geen dorstlesser (lees: pils) maar een bijzonder bier waar je voor gaat zitten samen met een goede vriend of vriendin om een bijzonder moment te delen. Daarbij wordt Tongval op artisanale wijze gebrouwen waardoor de processen nooit gestandaardiseerd zijn en de brouwsels dus letterlijk altijd uniek zullen blijven.

Exclusief

at the close of every day staat al vanaf de oprichting bekend om haar speciale edities. Zo was er een Nederlandstalig album in de vorm van een Gereformeerd liedboek, de puzzel-cd, de troostprijs en natuurlijk de met de allereerste VPRO 3VOOR12-award bekroonde kalender-editie van 'the silja symphony’. Nu is daar de overtreffende trap: een gelimiteerde en handgenummerde bierfles gevuld met eigen bier met bijbehorende download van het album 'darkness travels light'. De 75cl liter fles - gelimiteerd tot 250 stuks - zal een unieke downloadcode bevatten welke via Tongval.com toegang zal geven tot het album (WAV). Elke 33cl fles zal ook een code van het nummer 'hope for hope’ bevatten en zal op meerdere plekken te verkrijgen zijn. Tongval combineert hier twee deugden die in de praktijk toch al vaak samen gaan: het luisteren naar de intense nachtmuziek van at the close of every day onder het genot van een helder doch zwaar bier. Deze combinatie creëert ook zakelijk een unieke kans aangezien er een grotere doelgroep ontstaat, namelijk die van liefhebbers van goede muziek en bierliefhebbers, in een tijd waarin speciaal bier nog nooit zo populair is geweest.

Bier

'darkness travels light’ (8%) is een volmoutig bier met licht fruitige tonen eindigend in een zacht bittere en droge afdronk volgens eigen recept naar Belgische traditie en is samen met een exclusief Tongval glas vanaf 31 oktober te verkrijgen via Tongval.com. Daarna ook bij een geselecteerd aantal winkels. Vanaf 31 oktober is het bier ook exclusief op de tap te verkrijgen in cafe Dwaze Zaken in Amsterdam. Inmiddels is een week na de lancering al 1/3 van de eerste biervoorraad verkocht!

www.Tongval.com
www.AudioBeer.com