Stembus geopend voor Online Radio Awards 2022

12-04-2022 @ 21:02

Congres en awardshow op donderdag 19 mei 2022 in Beeld en Geluid

Vanaf 12 april kan het publiek weer stemmen op hun favoriete online radiostation, presentator en podcast voor de Online Radio Awards 2022.

De prijzen voor de beste online radio- en podcastmakers van Nederland worden donderdag 19 mei 2022 uitgereikt tijdens de Online Radio Day vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Mediastad Hilversum.

Congres
Tijdens de Online Radio Day is er voorafgaand aan de Online Radio Awards weer een congres georganiseerd. Voor dit jaar is er gekozen voor het thema ‘Vernieuwing’. De dag start met diverse workshops, waarbij jongeren van middelbare scholen uit Mediastad Hilversum de mogelijkheden leren van het maken van radio en podcasts. Om 14:00 uur start het congresdeel onder leiding van ‘Miss Podcast’ Mischa Blok, waarbij diverse mediaspecialisten waaronder Iwan Reuvenkamp (DPG Audio), Jan Eleveld (Microsoft Radio) en Daniel Smulders (Jumbo Radio) vertellen over hun vernieuwingen op het gebied van audio. Ook kan er tijdens het congres door het (online) publiek worden gestemd op verschillende stellingen op het gebied van radio en podcasting. Het congres wordt afgesloten met een speciale live podcast ‘Dit Wordt De Radio’ door Arjan Snijders, Ron Vergouwen en Marcel van Roosmalen.

Online Radio Awards
Direct na het congresdeel start om 16:00 uur de uitreiking van Online Radio Awards. Het prijzenfestival voor online radiomakers en podcasters, die na een coronapauze, weer feestelijk worden uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waarbij ook diverse verrassende acts op het podium staan. De awardshow wordt gepresenteerd door radio-icoon Erik de Zwart.

Stemmen
Het publiek kan vanaf vandaag op de geheel vernieuwde website onlineradioawards.nl stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de shortlist met de meeste stemmen de winnaars. De shortlist bestaat per categorie uit 5 nominaties.

De jury van de Online Radio Awards 2022 bestaat uit:

Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
Richard Otto (XS2Content/ Tens Media uitgever van Spreekbuis.nl)
Pierre Papa (Radiocoach)
Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
Patricia van Liemt (auteur, columnist en podcastmaakster)
Mischa Blok (Radio- en podcastmaakster NPO Radio 1)
Vincent Bijlo (Cabaretier, radio- en podcastmaker)
Domien Verschuuren (Qmusic-radio dj en podcastmaker)

voor meer informatie op onlineradioawards.nl