Harmke Pijpers wint RadioBitches Oeuvre Award 2010

01-12-2010 @ 17:26

Na Tineke de Nooij, Jeanne Kooijmans en Meta de Vries is de veelzijdige Harmke Pijpers de vierde radiovrouw die een RadioBitches Oeuvre Award in ontvangst neemt. Pijpers (1946) is journaliste, presentatrice en voice-over van verschillende radio- en televisieprogramma's. Ze is vooral bekend geworden door het VPRO-radioprogramma Het Gebouw en het Radio 1 Journaal.

Zij presenteert tegenwoordig programma’s voor BNR (Denktank en Gezond). Pijpers neemt haar prijs in ontvangst tijdens de ‘RadioBitches Awards’, op 7 december in Podium de Vorstin te Hilversum.

De jury bestaande uit Tineke de Nooij (voorzitter), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Sieb Kroeske en Pierre Papa windt er geen doekjes om: “ Harmke Pijpers was lange tijd dé stem van de VPRO. Met haar enorme staat van dienst heeft ze als programmamaker een flinke stempel gedrukt op het Nederlandse radiolandschap. Harmke beschikt over een van de mooiste stemmen van Nederland. Ze is een unieke persoonlijkheid en een fantastische programmamaker. Op haar eigenzinnige en onnavolgbare manier weet zij als scherp interviewster te imponeren. Kortom: een vrouw met “guts”!

http://www.v-academy.nl/