Jan Smit en Erik de Zwart nieuwe stemmen van RadioNL

19-04-2021 @ 10:09

Jan Smit en Erik de Zwart zijn sinds 19 april de nieuwe voice-overs van RADIONL. De twee vormen daarmee het nieuwe visitekaartje van de populaire radiozender en zullen veelvuldig te horen zijn. Het Nederlandstalige radiostation heeft tegelijk met de nieuwe stemmen ook een nieuwe slogan geïntroduceerd: ‘Altijd AAN!’.

De nieuwe vormgeving is ‘in-house’ geproduceerd door audiovormgever Marcel de Vries, daarnaast ook presentator van het ochtendprogramma Morgenstond: “Met de komst van de nieuwe slogan ‘Altijd AAN!’, vinden we dat het tijd geworden is voor een nieuwe stem voor RADIONL. Die stem, dat werden er twee! We zijn erg blij met de komst van Jan Smit en Erik de Zwart. Jan voor de vrolijke ‘Nederlandse’ noot en Erik als legendarische maar ook ‘vertrouwde’ stem. Het was zeer prettig om met deze vakmensen samen te werken en zij gaan er met hun stem voor zorgen dat RADIONL fris en eigentijds klinkt en daarmee voor ons luisteraars prettig is om naar te luisteren.”

Jan Smit is zeer ingenomen met de samenwerking: “RADIONL is al mijn hele carrière een belangrijke steunpilaar! Daarom hoefde ik geen seconde te twijfelen om mijn medewerking te verlenen. Ik ben trots!”

Ook Erik de Zwart is enthousiast met de nieuwe samenwerking: “Het is ontzettend leuk om samen te mogen werken met een club enthousiaste radioliefhebbers, die al jarenlang de luisteraars bedienen van lekkere, Nederlandstalige muziek. Muziek waar heel veel mensen dagelijks van genieten. Ik vind het leuk om daar mijn stem voor in te zetten".

Altijd AAN!

Met de komst van de twee bekende stemmen verandert het station dus ook zijn slogan naar ‘Altijd AAN’. Nico Silvius, directeur van RADIONL: “Onze nieuwe slogan kun je op twee manieren lezen. Onze luistertijd is bovengemiddeld, bij werkend Nederland staat RADIONL altijd aan, thuis, op het werk en onderweg. Luisteraars kiezen bewust voor ‘hun’ RADIONL waarbij de radio vroeg in de ochtend aan gaat en pas ’s avonds weer uit. Tegelijkertijd zeggen we met ‘Altijd AAN’ dat er altijd wat gebeurt op RADIONL.”

De komst van Jan Smit en Erik de Zwart maakt de radiodirecteur trots. “Jan hebben we al vanaf dag één op onze speellijst en volstaat met zijn stem helemaal voor wie en wat we zijn. Erik de Zwart is een van de meest legendarische radiostemmen van ons land. Met hem en Jan als voice-overs hebben we een totaalverhaal en brengen we het beste naar onze luisteraars”.