31 Maart nieuw album van talentvolle Lorrèn

11-02-2017 @ 10:52

De 24-jarige zangeres en tekstschrijver Lorrèn, voormalig Radio 2 Talent, brengt op 31 maart haar nieuwe album uit in eigen beheer. ‘Land of Possibilities’.

Het is de opvolger van het debuutalbum ‘Shades of Blue’ dat in 2015 is uitgebracht. Dit keer heeft Lorrèn niet alleen de nummers zelf geschreven, maar heeft ze het album ook zelf geproduceerd. ‘Land of Possibilities’ is nog meer dan de voorganger een brede mix van pop en jazz, met een gastbijdrage van onder meer Ruben Hein. Lorrèn presenteert de nieuwe songs op vrijdag 14 april in de Sugarfactory in Amsterdam.

Bekijk hier de nieuwe videoclip ‘Who do you think you are’
Bekijk hier de videoclip van de eerste single ‘Hideaway’

Over LAND OF POSSIBILITIES
De nummers op het nieuwe album heeft Lorrèn wederom zelf geschreven en dit keer tekende ze ook zelf voor de productie.
De meeste stukken van het vorige album schreef ik toen ik 19 jaar was, sindsdien ben ik gegroeid. Niet alleen in tekst en muziek, maar ook heb ik met het nieuwe album, dat ik nu zelf uitbreng, de touwtjes zelf in handen genomen. Ik heb zelf bepaald met wie ik wilde werken, hóe ik dat wilde en ook besloten dat ik dit keer veel meer zelf wilde doen.

De nummers zijn een mix van pop en jazz.
Tijdens het schrijven van de song ‘Land of Possibilities’ gebeurde er iets met me. Opeens stond op papier exact dát wat ik wilde zeggen. Ik geloof dat als je in jezelf blijft geloven er altijd nieuwe mogelijkheden ontstaan. In landschappen heb je pieken en dalen, hoge tempo’s en lage tempo’s, jazz en pop. Als ik zelf naar muziek luister denk ik nooit aan het genre maar veel meer aan het gevoel dat erachter zit. We leven in een hokjescultuur, het is of pop of jazz. Op mijn muziek kun je geen stempel drukken, hoe graag je dat ook zou willen. Vaak krijg ik te horen dat ik te jazzy ben, maar in de jazz-scene ben ik dan weer te poppy. Dan denk ik: wat maakt het eigenlijk uit?

Speciale gasten op het album zijn percussionist Martin Verdonk, zanger/tekstschrijver Ruben Hein en duetpartner Quinten Huigen.
Al deze samenwerkingen zijn heel natuurlijk ontstaan, zonder druk en zonder voor afgesproken plan. Daardoor ontstaan de beste en mooiste dingen.

LORRÈN
Geboren in Tel Aviv, groeit Lorrèn op in een muzikaal gezin. Op negenjarige leeftijd verhuist ze naar Nederland. In 2004 doet Lorrèn mee aan het Junior Songfestival en vanaf dat moment heeft ze het podiumvirus goed te pakken. Lorrèn komt terecht bij Wicked Jazz Sounds, waarmee ze vele zalen op z’n kop zet. Vlak voor de zomer van 2015 brengt Lorrèn een eerste single onder haar eigen naam uit: ‘The Game of Love’. Ze wordt uitgeroepen tot Radio 2 Talent en de single staat wekenlang in de Top 40 van de meest gedraaide liedjes op de Nederlandse radio.
In oktober 2015 verschijnt het debuutalbum ‘Shades of Blue’, dat Lorrèn presenteert in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. OOR schrijft “Dit droomdebuut verdient alle aandacht, tot ver buiten onze landsgrenzen” en de Telegraaf “De 23-jarige zangeres laat zich inspireren door onder anderen Adele, Amy Winehouse en Elle Fitzgerald. Fijn dat Lorrèn nog geen definitieve keuze heeft gemaakt, want het levert een prettige afwisseling van soul, jazz en pop op”.

Het nieuwe album ‘Land of Possibilities’ verschijnt op 31 maart 2017.

LIVE
14 april 2017 – Sugarfactory, Amsterdam (CD-presentatie)
16 april 2017 – De Taverne, Bergen
20 april 2017 – ‘t Nonnetje, Amersfoort
29 april 2017 – ‘t Podium, Hilvarenbeek
04 mei 2017 – Dizzy Jazz, Rotterdam
06 mei 2017 – Stathe, Utrecht
11 mei 2017 – Willem Twee, Den Bosch
18 mei 2017 – Proefmei, Bergen op Zoom

www.lorrenmusic.com