Within Temptation wint Buma ROCKS! Export Award 2016

06-06-2016 @ 20:59

De Nederlandse symfonische rockband Within Temptation heeft de Buma ROCKS! Export Award 2016 gekregen uit handen van Buma Cultuur-directeur Frank Helmink. De Awarduitreiking vond plaats tijdens de uitverkochte 4e editie van Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music in Nijmegen. Within Temptation treedt hiermee in de voetsporen van Adje Vandenberg en Epica, die deze nog jonge Award in respectievelijk 2014 en 2015 kwamen ophalen.

Buma ROCKS! Export Award
De Buma ROCKS! Export Award is een initiatief van (en wordt uitgereikt door) Stichting Buma Cultuur, die de prijs in 2014 in het leven riep als erkenning en waardering voor een Nederlandse artiest of band die in het buitenland veel succes oogst. Van 2006 tot 2014 ging deze muziekprijs nog door het leven als de Buma Exportprijs, die op zíjn beurt dan weer de opvolger was van de bekende Conamus Exportprijs die in 1972 het levenslicht zag. Within Temptation won beide prijzen in 2003, 2004, 2005 en 2006; dit jaar dus gevolgd door de Buma ROCKS! Export Award 2016.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma ROCKS!: "Deze fantastische band kan terugblikken op een indrukwekkende carrière en is natuurlijk een rockinstituut dat een essentieel aandeel heeft in de bekendheid van de Nederlandse heavy muziek in binnen- en buitenland. De band bracht in zijn twintigjarige bestaan tientallen singles, zes studio-albums en drie dvd's uit waarvan wereldwijd ongeveer drieënhalf miljoen exemplaren in ruim 50 landen werden verkocht. En trad bovendien wereldwijd meer dan zevenhonderd keer op in tientallen landen - van Japan tot Peru en van Canada tot Dubai. Een track record om 'U' tegen te zeggen dus."

Within Temptation
Within Temptation, in 1996 opgericht door zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt, is één van de succesvolste symfonische rockbands in het genre. De groep werd beloond en bekroond met tientallen gouden en platina awards en (internationaal) prestigieuze prijzen. Het zestal scoorde hoge hitparadenoteringen met meerdere singles en studio-albums.

Buma Cultuur
Buma ROCKS! is een initiatief van Stichting Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje. De Stichting Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse muziek. Het doel is het aandeel op de Nederlandse markt en buitenlandse markten te vergroten.