Buma ROCKS! Export Award voor Adje Vandenberg

30-05-2014 @ 19:11

Adje Vandenberg, de bekendste Nederlandse hardrockgitarist, componist, muziekproducent en muziekuitgever van Nederland, is onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award 2014. Hij kreeg de prijs uit handen van Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, tijdens het conferentieprogramma van Buma ROCKS! dat plaatsvond in Doornroosje in Nijmegen.

Vandenberg scoorde in de jaren '80 vele internationale hits met zijn rockband Vandenberg en later met Whitesnake. Na zijn vertrek uit Whitesnake in 1999 zegde hij de muziek vaarwel, tot hij dit jaar onverwachts met de nieuwe band Vandenberg’s MoonKings een album uitbracht en een succesvolle tournee begon langs zalen in Europa en Azië.

Jonge, talentvolle band
Volgens Frank Helmink, directeur Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma ROCKS!, had deze allereerste Buma ROCKS! Export Award niet beter terecht kunnen komen: "MoonKings is de nieuwste toevoeging aan de lange lijst van internationaal succesvolle heavy acts uit Nederland. Wat wij zo bijzonder vinden aan Adje Vandenberg, is dat hij in 2014 na een afwezigheid van jaren zó sterk is teruggekomen. Niet alleen met een kwalitatief hoogwaardig rock-album maar ook met een reeks uitverkochte internationale optredens met een jonge, talentvolle band."

Trouwe fans
Adje Vandenberg: "Deze award had ik na zo'n lange afwezigheid echt niet verwacht. Ik ben dit jaar al enorm verwend met de ontelbare positieve reacties en ik ben bovendien blij dat de fans me zo trouw zijn gebleven. Dit eerste album van MoonKings hoort naar mijn mening tot de beste die ik ooit heb gemaakt en het is geweldig dat de fans en de mensen achter Buma ROCKS! dat blijkbaar ook vinden!"

De uitreiking van deze Export Award vindt gelijktijdig plaats met het Buma ROCKS! event. Dit grote jaarlijkse festijn is bedoeld voor boekers, managements, labels en liefhebbers van heavy muziek uit zowel binnen- als buitenland. Met natuurlijk showcases maar ook met een conferentieprogramma in de middag, paneldiscussies en rondetafelgesprekken tussen internationale hotspots en de optredende bands.

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts, FortaRock, Doornroosje en Suburban.