Mijlpaal voor New Cool Collective

25-04-2013 @ 22:02

New Cool Collective heeft een mijlpaal bereikt. De band blaast dit jaar twintig kaarsjes uit en viert het 20 jarig jubileum met een nieuw album met de toepasselijke titel Chin Chin draagt. Het album verschijnt 24 mei zowel in een luxe cd verpakking, digitaal en er verschijnt een limited gatefold double LP op vinyl later deze zomer.

Dit maakt 2013 een belangrijk jaar voor New Cool Collective. Na het succes van het album Eighteen heeft de band opnieuw een album vol uiteenlopende invloeden opgenomen met een ‘blend’ van crime jazz, burlesque en Ian Siegal’s Swagger. Twintig jaar New Cool Collective. V.S.O.P.

Chin Chin bevat maar liefst 21 nummers, waaronder de bijzondere songs die speciaal zijn geschreven voor Ari Deelder’s filmdebuut Toegetakeld door de liefde.

Dit is een album in twee delen. De eerste helft is NCC zoals je ons kent. Dansbaar, groovend en met spetterende solo’s. De tweede helft bestaat uit stukken die geschreven zijn voor ‘Toegetakeld door de liefde’, de film van Ari Deelder. Ook New Cool, maar dan weer net anders. Soms sferisch, soms burlesque, soms gewoon grappig, maar meestal ook dansbaar en groovend..” Joost Kroon – drummer New Cool Collective.

Met de release van Chin Chin geeft de band ook een aantal concerten in mei. In verschillende clubs zorgt de band voor een groot feest. Met zijn swingende mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo krijgt het publiek geen kans om stil te staan. Tevens is NCC te zien en te horen op 2 bevrijdingspopfestivals op 5 mei a.s., nl in Vlissingen en Roermond.

10/05 De Kelder, Amersfoort
12/05 Atak, Enschede
17/05 Simplon, Groningen
18/05 Underground, Lelystad
26/05 Perron 55, Venlo
30/05 LantarenVenster, Rotterdam
31/05 DRU Cultuurfabriek, Ulft

http://www.newcoolcollective.com/