Dox viert 20 jarig bestaan met speciale activiteiten en releases

23-03-2017 @ 17:26

Muzieklabel/boekingskantoor en uitgeverij Dox bestaat dit jaar 20 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met diverse events in Tolhuistuin, Caprera en Vondelpark Openluchttheater. Ook verschijnt er in het kader van dit jubileum een speciale album release van New Cool Collective Big Band in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité.

Dox, een firma die louter doet aan oprechte muziek, werkt al 20 jaar nauw samen met hun artiesten en ondersteunt hen op het gebied van releases, boekingen en management. Onder meer New Cool Collective, Giovanca, Benny Sings en Myles Sanko zitten aangesloten bij dit Amsterdamse muziekbedrijf.

Dox oprichter Bart Suèr over het jubileum: "We zijn erg trots op ons 20-jarig bestaan. We vieren deze verjaardag graag met onze gevestigde artiesten en nieuwe namen uit onze stal en natuurlijk iedereen die Dox een warm hart toedraagt!"

Event kalender

26 mei
Dox 20 Year Anniversary
Locatie: Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam
Line-up: We’ll Make It Right (Benny Sings/Roos Jonker e.a.), New Cool Collective, BRUUT!, Marle Thomson en Charlie Dée

Tickets gaan op vrijdag 23 maart in de voorverkoop via de website van Paradiso.

27 mei
Dox 20 Year Anniversary Jazz Festival
Locatie: Caprera, Bloemendaal
Line-up: New Cool Collective ft. Matt Bianco (Mark Reilly), BRUUT! en Steffen Morrison

De voorverkoop voor dit event is reeds gestart via de website van Caprera.

20 augustus
Dox Family Afternoon – 20 Year Anniversary
Locatie: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Line-up: BRUUT!, Steffen Morrison en IVAR.

Dit event is gratis toegankelijk.

DOX 20 Year release: New Cool Collective Big Band feat. Thierno Koité
In de 19-koppige big band formatie werkte New Cool Collective al aan veel uiteenlopende projecten, zoals de jaarlijkse opening van de Uitmarkt, het album Hollandse Meesters met Guus Meeuwis en bracht het drie eigen albums uit. Nu zijn ze terug met nieuw eigen materiaal.

Als onderdeel van het 20-jarige jubileum van Dox verschijnt op 12 mei een unieke release van de NCC Big Band in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité (bekend van Orchestra Boabab/Le Sahel).

In 2013, tijdens een tour en opnamesessie in Senegal, ontmoetten de leden van New Cool Collective Thierno Koité na een optreden van Orchestra Baobab. De band was al groot bewonderaar van Thierno’s kenmerkende spel en timing en ook tijdens deze reis wist Koité de band enorm te inspireren. Ze wisselden contactgegevens uit en in 2016 was het dan zover. Met gebundelde krachten had de band genoeg geld bij elkaar verzameld om drie concerten en een opnamesessie met Thierno in Nederland te organiseren, wat uiteindelijk resulteerde in een compleet album.

http://www.doxrecords.com/