Benjamin Herman brengt nieuw album uit: Deal

12-06-2012 @ 09:41

Het nieuwe album ‘Deal’ van Benjamin Herman is af. Wat begon als een idee voor het maken van de soundtrack van de nieuwe Eddy Terstall film, groeide uit tot een compleet album. het album is vanaf 22 juni digitaal en op CD verkrijgbaar en vanaf 29 juni ook op vinyl. De film ‘Deal’ verschijnt in juli in de Nederlandse bioscopen.

De samenwerking tussen Herman en Terstall is tot stand gekomen nadat de filmregisseur Benjamin eind 2010 benaderde voor het maken van de soundtrack bij zijn nieuwe film. Vanaf moment één was Benjamin Herman enthousiast over het plan. Hij liet zich inspireren door het filmscript en kwam al gauw tot de conclusie dat hij het niet alleen bij de soundtrack kon laten, maar dat er een heus album moest verschijnen. Met inzet van eigen middelen wilde Benjamin het project grootser aanpakken dan al zijn eerdere releases. Zo vloog hij ondermeer naar Tsjechië om daar de strijkers partij op te nemen met The City of Prague Philharmonic Orchestra.

Het bijzondere artwork voor de release is ontworpen door de Japanse kunstenaar Takao Fujioka. De twee artiesten ontmoette elkaar kortgeleden tijdens een optreden in Maleisië en daar ontstond het idee voor de samenwerking. Eigenlijk was het artwork al bepaald, maar Benjamin was zo onder de indruk van de capaciteiten van Takao, dat hij de boel last minute nog heeft omgegooid. Als bonus bij de CD zit de cover van ‘Deal’ op filmposter formaat.

Deal live op North Sea Jazz
Dit jaar zal Benjamin Herman vaker dan ooit buiten de landsgrenzen actief zijn met New Cool Collective, zijn trio, kwartet en als solo artiest. Daarnaast staat Benjamin 8 juni op het North Sea Jazz festival in Rotterdam met een uniek concert. Hij zal daar een eenmalig optreden verzorgen met de muziek van zijn nieuwste album ‘Deal’. Benjamin zal worden vergezeld door Carlo de Wijs (Hammond orgel), Jesse van Ruller (gitaar), Manuel Hugas (bas), Joost Kroon (drums) en Willem Friede (dirigent, mellotron) en een 15-koppig strijkorkest.

http://www.benjaminherman.nl/

https://twitter.com/Benjamin_Herman