New Cool Collective kondigt drie nieuwe releases en clubtour aan

17-03-2017 @ 21:59

New Cool Collective kondigt maar liefst twee albums, een speciale Record Store Day release en een clubtour aan. De band die in 2018 het 25-jarig jubileum viert is niet te stoppen en lijkt met het jaar productiever te worden.

New Cool Collective Big Band feat. Thierno Koité album
In de 19-koppige big band formatie werkte NCC al aan veel uiteenlopende projecten, zoals de jaarlijkse opening van de Uitmarkt, het album Hollandse Meesters met Guus Meeuwis en bracht het drie eigen albums uit. Nu zijn ze terug met nieuw eigen materiaal. Op 12 mei verschijnt een album in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité (bekend van Orchestra Baobab / Le Sahel).

Deze bijzondere release is onderdeel van het 20-jarige jubileum van New Cool Collective’s muzieklabel Dox Records.

In 2013, tijdens een tour en opnamesessie in Senegal, ontmoetten de leden van New Cool Collective Thierno Koité na een optreden van Orchestra Baobab. De band was al groot bewonderaar van Thierno’s kenmerkende spel en timing en ook tijdens deze reis wist Koité de band enorm te inspireren. Ze wisselden contactgegevens uit en in 2016 was het dan zover. Met gebundelde krachten had de band genoeg geld bij elkaar verzameld om drie concerten en een opnamesessie met Thierno in Nederland te organiseren, wat uiteindelijk resulteerde in een compleet album.

Record Store Day release
Tere ere van Record Store Day verschijnt 22 april een 7”-single met de nummers Yassa en Myster Tier. De tracks zijn live opgenomen tijdens het optreden in LantarenVenster, Rotterdam op 12 mei 2016 en verschijnt in een oplage van slechts 500 exemplaren op gekleurd vinyl.

Electric Monkey Sessions II
Momenteel zit New Cool Collective in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord. Dit is het 19e album van de band. De release staat gepland voor komend najaar.

Clubtour
Met dit nieuwe materiaal gaat de achtkoppige band dit najaar en in het voorjaar van 2018 het land in om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt.

29 november Tolhuistuin - Paradiso Noord, Amsterdam (release show)
02 december Gebouw -T, Bergen op Zoom
15 december Hedon, Zwolle
16 december Mezz, Breda
20 december TivoliVredenburg, Utrecht
21 december Gebr. De Nobel, Leiden
22 december Bibelot, Dordrecht
28 december LantarenVenster, Rotterdam
29 december Oosterpoort, Groningen
30 december Fluor, Amersfoort
05 januari Luxor Live, Arnhem
06 januari Doornroosje, Nijmegen
11 januari W2, Den Bosch
12 januari De Spot, Middelburg
13 januari Podium Victorie, Alkmaar
25 januari 013, Tilburg
26 januari Burgerweeshuis, Deventer
27 januari Paard van Troje, Den Haag
03 februari Patronaat, Haarlem

https://www.facebook.com/NewCoolCollective