Buma Cultuur lanceert eerste editie Buma ROCKS! op 31 mei

20-03-2013 @ 21:02

The international conference and showcase festival for loud music

Op vrijdag 31 mei vindt de eerste editie plaats van Buma ROCKS!, een evenement voor en door liefhebbers van het hardere muziekgenre. Met ’s middags een conferentieprogramma bestaande uit een keynote, talkshow en een BBQ. Tijdens de avonduren staan er showcases van vijf talentvolle Nederlandse rock- en metalbands op het programma. Dit alles in Doornroosje Nijmegen en niet geheel toevallig de dag vóór FortaRock XL. Alle informatie over Buma ROCKS!, de registratie en kaartverkoop is vanaf nu te vinden op de geheel nieuwe website www.bumarocks.nl

Waarom Buma ROCKS!? Initiator Frank Helmink legt uit: “Nederland blinkt internationaal uit in de niche, in specifieke muzieksoorten zoals dance en jazz. Zo ook in rock en metal. Daar maken Nederlandse bands het onderscheid, denk aan Epica, Within Temptation en Textures. Daar mogen we trots op zijn. Met Buma ROCKS! wil Buma Cultuur samen met Mojo Concerts en FortaRock een bijdrage leveren aan het internationale succes van dit genre, onder andere door belangrijke internationale festivaldirecteuren, agenten en boekers kennis te laten maken met het potentieel van Nederlandse bands."

'If it ain't Dutch it ain't much' is de prikkelende stelling die op tafel ligt tijdens de Buma ROCKS! talkshow die om 16.00 uur begint. Onder aanvoering van Eric Corton zullen zes gasten die samen een dwarsdoorsnede vormen van de rock- en metal industrie, discussiëren over het wel en wee van heavy Nederland anno 2013 en de internationale uitdagingen die onze artiesten wachten.

Bij deze stelt Buma ROCKS! alvast vijf spraakmakende tafelgasten voor: internationaal agent Ian Sales (onder meer eerste agent van Metallica en System of a Down), festivaldirecteur Bob Schoenmaekers (Graspop België), zangeres Charlotte Wessels (Delain), bandmanager Daniel Regan (voorheen Textures, nu Epica) en boeker Jeps Salfischberger (in het verleden Gorefest, Within Temptation, Green Lizard en After Forever, nu onder andere Delain en Textures). Uiteraard hebben alle aanwezigen in de zaal kans om te participeren aan het tafelgesprek. In samenwerking met muzieklabel Suburban wordt na de talkshow voor alle aanwezigen een passende BBQ georganiseerd waar uiteraard voldoende gelegenheid is om te netwerken met professionals uit het genre. Wie de gast en presentator zijn bij de keynote wordt later bekendgemaakt.

Om 19.00 uur gaan de deuren open voor het showcasefestival van Buma ROCKS! Vijf bands presenteren zich in de grote zaal van Doornroosje aan zowel de aanwezige nationale als internationale muziekindustrie. Ook fans zijn uiteraard van harte welkom op het showcasefestival, net zoals diegenen die zich reeds in Nijmegen verzameld hebben vanwege FortaRock XL. De jonge honden van Black-Bone, voor wie rock ’n roll ‘a way of life’ is, de strakke metalcoreformatie The Charm The Fury en het succesvolle, veelzijdige Textures, inclusief nieuwe gitarist, zijn sowieso verzekerd van een plekje op de bühne van Buma ROCKS! Uit de vele aanmeldingen en audities is het uiteindelijk Joe Tal (uit de band Illucinoma) die met een podcast is voorgesteld als de nieuwe gitarist van Textures.

Meer informatie over de bands is te vinden op de nieuwe website www.bumarocks.nl en binnenkort worden de overige twee namen toegevoegd aan het showcasefestival.

Voor meer informatie over Buma ROCKS!: www.bumarocks.nl

Buma ROCKS! The international conference and showcase festival for loud music
Vrijdag 31 mei 2013
Doornroosje Nijmegen
Registratie Keynote & Talkshow (voorlopig alleen op uitnodiging): € 49,- (inclusief BBQ en toegang tot de showcases)
Entree Showcasefestival: € 10,- (exclusief transactieactiekosten)
Deuren open Doornroosje: 14.00 uur (showcasefestival: 19.00 uur)
Aanvang middagprogramma: 15.00 uur
Aanvang showcasefestival: 19.30 uur

Registreren voor het middagprogramma van Buma ROCKS! kan voorlopig alleen op uitnodiging. Voor meer informatie hierover en/of bij interesse: info@bumarocks.nl. Kaarten voor het showcasefestival zijn te koop via www.doornroosje.nl.

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts en FortaRock.

https://twitter.com/BumaROCKS