Buma ROCKS! maakt datum 2016 bekend, early bird tickets nu te koop

10-12-2015 @ 20:45

De vierde editie van Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music, vindt plaats op zaterdag 4 juni 2016. Het event is algemeen toegankelijk en slaat een brug tussen aanstormend talent in hardrock, metal en verwante stijlen en professionals uit de sector in binnen- en buitenland. Doornroosje in Nijmegen is evenals voorgaande jaren plaats van handeling voor de conferentie.

Voor het live gedeelte heeft Buma ROCKS! de banden met metalfestival FortaRock nog verder aangehaald. ’s Avonds na de conferentie zullen vier bands optreden op het Buma ROCKS!-podium op het terrein van FortaRock, dat in 2016 zijn eerste tweedaagse editie beleeft. Death/thrashmetalband Legion Of The Damned is de eerste act die bevestigd is voor het Buma ROCKS!-podium. Tijdens het Heavy Panel op Eurosonic Noorderslag wordt bekendgemaakt hoe de selectie van de andere bands voor Buma ROCKS! @ FortaRock in zijn werk zal gaan.

Keynote speech door Alex Agnew, eerste sprekers bekend
Het Buma ROCKS! conferentieprogramma krijgt een vliegende start met de keynote speech van Alex Agnew. Hij is al tien jaar actief als zanger van de Antwerpse metalband Diablo Blvd, maar brak in 2003 door als stand-up comedian met het winnen van het Leids Cabaret Festival. Gelukkig leidt hij als stripfiguur een superheldenleven, want van zo’n combinatie aan artistieke uitingen zou menigeen schizofreen worden. Tweede bevestigde spreker is de Amerikaanse radiomaker Marco Collins, die begin jaren negentig als DJ voor het alternatieve radiostation The End in Seattle de opkomst van de grunge van binnenuit meemaakte en als geen ander het rockradiolandschap in de VS kent.

Buma ROCKS! zal ook naar de dagelijkse muzikantenpraktijk kijken, en de eerste spreker in dat kader is Rockacademie-docent en boekhouder Ruud Hoevenaar, een graag geziene gast op events van de Jazzdag tot het ADE. Hij zal tijdens Buma ROCKS! alle vragen beantwoorden omtrent heavy bedrijfsvoering en meer van belangstellenden.

Buma ROCKS! presenteert het Heavy Panel tijdens Eurosonic Noorderslag...
Voor het derde jaar op rij presenteert Buma ROCKS! tijdens de Eurosonic Noorderslag conferentie in Groningen het Heavy Panel. Een mooie warming-up voor Buma ROCKS! op zaterdag 16 januari voor alle ESNS-delegates die banden hebben met de heavy scene. Ditmaal is het thema ‘Nederlandse Radio versus Heavy Muziek’: tegenwoordig worden heavy acts in een kleine online niche gedrukt en is er in Nederland geen radioplatform te vinden voor hardrock, metal en verwante stromingen. Is dit toeval? Kan dit anders? Vier ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek, te weten Wilbert Mutsaers, zes jaar lang zendermanager van NPO 3FM, NPO Radio 6 Soul & Jazz en FunX, Pete Da Bomber, de helft van het Vlaamse heavy-DJ-duo Goe Vur In Den Otto, bekend van festivals en Studio Brussel, Metal Mike, de man achter metalblad Aardschok en het gelijknamige internetradiokanaal, en ten slotte Daniel Regan, manager van Epica.

...en Buma ROCKS! presents Loud & Proud met drie topbands in Lola!
Voor het eerst in de geschiedenis van Buma ROCKS! viert het event een eigen feestje tijdens Eurosonic. Op vrijdag 15 januari is het fraaie Lola aan de Pelsterdwarsstraat 11 tussen 17.00 en 20.00 uur toneel van Loud & Proud, met hapjes en drank en optredens van niemand minder dan Buma ROCKS!-alumni John Coffey, Mandrake’s Monster en The Charm The Fury. Bij voorbaat een gedenkwaardige heavy netwerkbijeenkomst! 

Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)
Early Bird ticket (8 december 2015 t/m 31 januari 2016): € 35.
Regulier ticket (vanaf 1 februari): € 45.
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open Buma ROCKS!: 10.00 uur
Aanvang Buma ROCKS!: 11.00 uur

De kaartverkoop voor Buma ROCKS! is zojuist begonnen via www.bumarocks.nl.

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.