Buma ROCKS! Early bird tickets nu te koop

19-01-2015 @ 10:03

Eerste sprekers en Heavy Demo panel bevestigd
Buma ROCKS! The international conference and showcase festival for loud music start op 5 juni in het nieuwe Doornroosje in Nijmegen en is in 2015 algemeen toegankelijk, en dus niet enkel voor genodigden zoals de voorgaande jaren. De Early Bird tickets voor de derde editie van Buma ROCKS! kosten € 39 en zijn te koop sinds16 januari via www.bumarocks.nl.

Keynote door Neil Warnock, Panels, Heavy Demo en Heavy Chats
Het Buma ROCKS! conferentieprogramma opent sterk met keynotespreker Neil Warnock, oprichter en directeur van The Agency Group, één van ‘s werelds vooraanstaande entertainment booking agencies. Vervolgens worden in diverse panels de ins en outs van de heavy music business onder de loep genomen, met reeds bevestigde sprekers als Andy Farrow (eigenaar Northern Music) en Sat Bisla (directeur & oprichter van A&R Worldwide en LA's Global Rock Summit).

Heavy Demo is het nieuwe programma-onderdeel waarin onder meer producer en panelleider Oscar Holleman en Melkweg-programmeur John van Luyn scherprechter zullen zijn voor tien geselecteerde acts die hun demotrack hebben aangeleverd. Iedereen die een ticket voor Buma ROCKS! koopt kan bij zijn registratie aangeven dat hij of zij zich graag zou willen aanmelden voor Heavy Demo. Wie weet wordt jouw track geselecteerd!

Voor de Heavy Chats, één-op-één gesprekken tussen aanstormend talent en gevestigde namen uit de harde muziek hebben tot dusver toegezegd René Rutten, oprichter en gitarist van The Gathering, tevens producer/mastering engineer, Wilko Reijnders, de Nederlandse vertegenwoordiger van het Duitse label Century Media Records en Joost van den Broek, die gezien zijn werk voor After Forever, ReVamp en Sun Caged gerust dé heavy toetsenist van Nederland genoemd kan worden. Een al op voorhand behoorlijk heavy netwerkborrel sluit het middagprogramma af, waarna het losgaat met... FortaRock in the City!

Buma ROCKS! showcases geïntegreerd in FortaRock in the City
Buma ROCKS! vindt traditioneel plaats op de vrijdag vóór metalfestival FortaRock. Dit jaar organiseert FortaRock in Doornroosje en sámen met Buma ROCKS! FortaRock in the City, dat gevestigde en getalenteerde nieuwe artiesten samenbrengt voor een vet avondje rock en metal. De eerste bevestigde naam voor FortaRock in the City is Igorrr uit Frankrijk; het soloproject van Fransman Gautier Serre, verantwoordelijk voor het meest unieke metalgenre dat je kunt verzinnen: barokcore.

Het showcase programma van Buma ROCKS! wordt geïntegreerd in FortaRock in the City, zodat verdeeld over drie podia maar liefst elf tot twaalf bands optreden uit het hardere muziekgenre, zowel nationaal als internationaal. Door de programmeurs van FortaRock en Buma ROCKS! wordt er voor FortaRock in the City tenminste één Deense band geprogrammeerd. Deze wordt op 24 januari geselecteerd tijdens showcasefestival When Copenhell Freezes Over in Kopenhagen. Nederlandse bands die kans willen maken om namens Buma ROCKS! een podiumplek tijdens FortaRock in the City te bemachtigen, kunnen zich  inschrijven via www.bumarocks.nl.

Buma ROCKS!
Early Bird ticket (16 januari t/m 16 februari): € 39,-
Regulier ticket (vanaf 17 februari): € 45,-
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Heavy Demo, Networking Drinks en FortaRock in The City
Deuren open Buma ROCKS!: 11.00 uur
Aanvang Buma ROCKS!: 12.00 uur
De kaartverkoop voor Buma ROCKS!  via www.bumarocks.nl.

FortaRock in the City
Entree: € 5 (indien in het bezit van een FortaRock ticket) en € 15 (indien niet in het bezit van FortaRock ticket)
Deuren open FortaRock in the City: 19.00 uur
Aanvang FortaRock in the City: 19.30 uur
De kaartverkoop voor FortaRock in the City via www.doornroosje.nl.

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts, FortaRock, Doornroosje en Suburban.