Triggerfinger album vanaf 15 november uit

11-11-2010 @ 20:31

Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul gaan al een poos door het leven als “The loudest band in Antwerp”. Inmiddels mag duidelijk zijn dat niet alleen Antwerpen plat gaat voor de spuwende riffs van Block, de mokerslagen van Goossens en de het rauwe basgeluid van Monsieur Paul. Op 15 november verschijnt "All This Dancin’ Around", de opvolger van succesalbum What Grabs Ya?. Het album is opgenomen in de Sound City-studio in Los Angeles. Sound City is een waar monument in de muziekindustrie, veel grootheden hebben er aan albums gewerkt. Nirvana’s Nevermind is er bijvoorbeeld opgenomen. Maar ook Rage Against The Machine, Ryan Adams, Toots & the Maytals en Bootsy Collins, om er maar een paar te noemen, togen naar Sunny California voor opnames.
Het derde studio-album van Triggerfinger is mede geproduceerd door Greg Gordon, die eerder werkte met onder andere Oasis, Wolfmother, Slayer en Soulwax. Triggerfinger heeft hun beproefde live geluid weten om te zetten in een ronkend studioalbum. Monsieur Paul: "Het is de eerste maal in mijn ‘carrière’ dat ik de studio buitenkom en na een maand alles beter vind klinken dan tijdens de opnames. Ook geen zwart gat na de opnames. Het is ook de eerste maal dat studiowerk een soort ‘speeltijd’ was, letterlijk dan. Everything went so smooth, it was a blast. Alleen spijtig dat het water van het zwembad een tikje te koud was."
Triggerfinger staat garant voor onvervalste rock van het hoogste niveau. Bij momenten ontiegelijk hard, maar onverminderd melodieus, een strakke ritmesectie nu eens versterkt en dan weer getemperd wordt door de veelzijdige vocalen en gitaren. Dankzij jaren van hard werken en een Spartaans toerschema heeft Triggerfinger inmiddels een flinke fanschare opgebouwd. What Grabs Ya? is meer dan 15.000 keer verkocht in de Benelux, de band deed meerdere uitgebreide clubtours door Nederland en België, speelde voor uitverkochte zalen en op alle grote festivals in België en Nederland (o.a. op de hoofdpodia van Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands & Rock Werchter). Ook in Frankrijk en Zwitserland worden de mensen steeds wilder en krijgt Triggerfinger invitaties voor diverse optredens.
3, 4 en 5 december presenteert Triggerfinger het album in een uitverkochte AB in Brussel. Op 22 en 23 december is Paradiso, Amsterdam aan de beurt.

TRIGGERFINGER "All This Dancin’Around"
Bestelnr CD: EXCEL96248
genre: rock
label: Excelsior Recordings
release: 15/11/2010

http://www.triggerfinger.net/
http://www.facebook.com/triggerfingerpage?ref=ts

p.s. album is ook uit op LP, bestelnummer LP: EXCEL96247