Triggerfinger-orkaan raast verder over Europa

16-06-2011 @ 09:36

'All This Dancin' Around' van Triggerfinger uit in Engeland, zomerfestivals op komst

Vanaf 13 juni is Triggerfinger’s succesvolle album All This Dancin’ Around uit in het Verenigd Koninkrijk. Een belangrijke stap in de toch al zo fraaie zegetocht rond het derde album van het Belgische rocktrio. Deze zomer volgt een uitgebreide toer langs veel aansprekende Europese festivals.

Behalve het Rock Werchter festival in thuisland België, waar Triggerfinger op 1 juli het hoofdpodium deelt met onder andere The National, Arctic Monkeys en Kings of Leon, zijn Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul deze zomer te zien op onder meer Bospop te Weert, Festival Mundial in Tilburg, het Franse Arras festival (samen met o.a. Arcade Fire, Kaiser Chiefs en Moby), de Lokerse Feesten en het Hongaarse Sziget festival.

Ondertussen heeft All This Dancin’ Around in België de platina-status bereikt, een ongekend aantal verkochte albums voor een rockband. In Nederland is het album voor de 28e week te vinden in de albumcharts (d.d. 10 juni 2011). De nieuwste single van All This Dancin’ Around is het stuwende Let It Ride, dat tevens is voorzien van een boeiende video.

Onlangs zat frontman Ruben Block aan tafel bij De Wereld Draait Door om te spreken over zijn jeugdliefde Eurythmics. Ruben’s uitvoering van hun Sweet Dreams in het kader van DWDD-Recordings maakte een hoop los bij het publiek in de studio. En ook bij mensen thuis, getuige de vele reacties in de mail en op Twitter.

http://www.youtube.com/watch?v=xUTABbHClRk
http://www.triggerfinger.net/