Triggerfinger haalt goud in Nederland en België met I Follow Rivers

23-03-2012 @ 17:11

Belgen op 28 juni in voorprogramma van Red Hot Chili Peppers in het Goffertpark

De Vlaamse band Triggerfinger heeft met hun vertolking van I Follow Rivers op 23 maart officieel de gouden status behaald in Nederland en België. De huidige #1 in de Single Top 100 van GfK Dutch Charts is de uitvoering die de band speelde in de uitzending van Giel Beelen op 3FM, begin januari. Ze maakten direct indruk met hun sobere uitvoering van het lied dat oorspronkelijk van de Zweedse zangeres Lykke Li is.

Daarnaast maakte concertorganisator LiveNation onlangs bekend dat het rocktrio Triggerfinger het voorprogramma van Red Hot Chili Peppers verzorgt op donderdag 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen. 16 Maart stond Triggerfinger in een uitverkochte Lotto Arena te Antwerpen in het kader van de Red Bull Soundclash. De Red Bull Soundclash is een muzikale confrontatie tussen twee bands. Elkaars tegenpolen qua stijl die het over vier rondes tegen elkaar opnemen op twee aparte podia. Het publiek staat ertussenin en beslist wie de uiteindelijke winnaar wordt. Het publiek wees uiteindelijk Triggerfinger de overwinning toe. Het Belgische rocktrio bracht net iets meer variatie en originaliteit in hun songs, al kwamen de heren van De Jeugd Van Tegenwoordig ook heel sterk voor de dag. De Soundclash was ook live te volgen als stream op de website van het populaire Vlaamse magazine HUMO.

De Triggerfinger-versie van I Follow Rivers zal als bonus bijgevoegd worden aan het nieuwe live-album dat de band in mei uitbrengt: Faders Up 2. Het album is opgenomen tijdens de drie uitverkochte concerten in de Melkweg in Amsterdam afgelopen november.

Triggerfinger is een Belgische melodieuze rockband bestaande uit Ruben Block, Monsieur Paul en Mario Goossens. Het trio bracht tot nu toe drie studioalbums uit: Triggerfinger (2004), What Grabs Ya? (2008 – Goud in België) en All This Dancin' Around (2010 – Platina in België). De band staat bekend om haar ijzersterke liveoptredens. De afgelopen maanden toerden ze door Europa, onder meer als voorprogramma van Thin Lizzy en Within Temptation. 23 en 24 maart zet de band hun Duitse support-tour met The Boss Hoss voort met shows in Sporthalle (Hamburg) en de Max Schmeling Halle in Berlijn. De komende maanden toeren ze verder, onder meer langs het grootste dubbelfestival van Duitsland: Rock Am Ring/Rock Im Park.

In Nederland staat de band al op Paaspop en Dijkpop en verdere bevestigingen voor zomerfestivals volgen de komende weken. De band stond al drie keer op Pukkelpop (in 2004, 2007 en 2008), drie keer op Rock Werchter (2004, 2009 en 2011), twee keer op Pinkpop (2005 en 2010), twee keer op Lowlands (2008 en 2010) en ze speelden in het voorprogramma van Deep Purple in november 2009 in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

www.triggerfinger.net

Voorlopige live data Nederland:

07.04 Paaspop – Schijndel
28.06 Goffertpark – Nijmegen (support Red Hot Chili Peppers)
14.07 Dijkpop – Andijk