Triggerfinger krijgt dubbelplatina voor I Follow Rivers uitgereikt in DWDD

02-11-2012 @ 22:20

Trio geeft nog twee shows in Nederland en trekt daarna weer Europa in

De Belgische band Triggerfinger kreeg 2 november uit handen van De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk een bijzondere dubbelplatina-single uitgereikt voor hun vertolking van I Follow Rivers. De ex-#1 van Nederland gedurende vele weken in de Nederlandse hitlijsten is de uitvoering die de band speelde in de uitzending van Giel Beelen op 3FM, begin januari 2012. Ze maakten direct indruk met hun sobere uitvoering van het lied dat oorspronkelijk van de Zweedse zangeres Lykke Li is. Ook in andere landen is I Follow Rivers gigantisch verkocht: Platina in België en in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is de Gouden Status inmiddels behaald.

Triggerfinger staat bekend om z'n meedogenloze liveoptredens. Niet voor niets gaat het al jaren door het leven als "The loudest band in Antwerp". De band speelde eerder deze week twee uitverkochte shows in 013 in Tilburg en staat zaterdag 3 november in de Groningse Oosterpoort. De dag erna, op zondag 4 november, geeft de band een speciale show in de Groningse Vera. De hard-copy tickets voor deze show werden eerder deze week verkocht via fysieke verkooppunten in Groningen. Het optreden verkocht desondanks binnen enkele minuten uit. Na deze optredens trekt de band weer Europa in en speelt nog in Duitsland, Zwitserland, Polen en Frankrijk. In het nieuwe jaar gaan Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul aan de slag met de opvolger van succesalbum All This Dancin' Around.

Het trio bracht tot nu toe drie studioalbums uit: Triggerfinger (2004), What Grabs Ya? (2008 – goud in België) en All This Dancin' Around (2010 – platina in België).

Triggerfinger stond al drie keer op Pukkelpop (in 2004, 2007 en 2008), drie keer op Rock Werchter (2004, 2009 en 2011), twee keer op Pinkpop (2005 en 2010), drie keer op Lowlands (2008, 2010 en 2012) en ze speelden eerder dit jaar in het voorprogramma van Red Hot Chili Peppers in het Goffertpark te Nijmegen en toert al het hele jaar door Europa.

http://triggerfinger.be/

https://twitter.com/Triggerfingerrr