MOSS WINT 3VOOR12AWARD 2010

10-09-2010 @ 09:30

Het album Never Be Scared/Don't Be A Hero van de band Moss wint de 3VOOR12 Award 2010. Het is de zevende keer dat deze muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt.

Moss ontving de 3VOOR12AWARD donderdagavond 9 september 2010 uit handen van juryvoorzitter Willem van Zeeland tijdens een drie uur durende speciale 3VOOR12AWARD Show in Desmet Studio’s te Amsterdam. Dit spektakel werd gepresenteerd door Eric Corton en Annemieke Schollaardt en was rechtstreeks op 3FM te beluisteren tussen 22.00-01.00 uur.

In een volgepakt Desmet genoot het publiek van optredens van DeWolff en Moss. Samen met veel aanwezige genomineerden werd er door presentators Eric Corton en Annemieke Schollaardt toegewerkt naar de bekendmaking van de winnaar. Na een vurig juryberaad van een twaalf-koppige jury, bestaande uit vier deskundigen uit de muziekwereld, vier Nederlandse popmuzikanten en vier publieksjuryleden is Moss tot winnaar van de 3VOOR12AWARD 2010 gekozen. De totaal verraste bandleden van Moss ontvingen donderdagavond tijdens de spannende 3VOOR12AWARD show uit handen van juryvoorzitter Willem van Zeeland de award en een geldbedrag van €1203,12. Een citaat uit het juryrapport:
Het winnende album staat vol toffe liedjes, die je op het eerste gehoor meteen snapt. Pas later hoor je ook de extra lagen elektronica, die de songs smaakvol inkleuren. Deze mooi verstopte productionele kwaliteiten geven het album een prachtige sound. Het is een echte bandplaat, divers, die klopt van het begin tot het eind... en ook nog eens vol staat met diepe teksten. De winnaar van de 3VOOR12AWARD 2010 is... Never Be Scared/Don't Be A Hero van Moss!

De volledige shortlist van genomineerde albums voor de 3VOOR12 Award 2010:
Bettie Serveert - Pharmacy Of Love (Palomine/PIAS)
The Black Atlantic - Reverence For Fallen Trees (Beep!Beep!/In The Cabin With)
DeWolff - Strange Fruits And Undiscoverd Plants (REMusic)
Fresku - Fresku (TopNotch/Universal)
Hef - Hefvermogen (Noah's Ark/PIAS)
I Am Oak - On Claws (Snowstar)
Tim Knol - Tim Knol (Excelsior/V2)
The Mad Trist - Pay The Piper (PIAS)
The Madd - The Madd Are Pretty Quick (Excelsior/V2)
Moss - Never Be Scared/Don't Be A Hero (Excelsior/V2)
Önder & FS Green (Noah's Ark/PIAS)
2562 - Unbalance (Tectonic/Rush Hour)

Eind juni koos de redactie van 3VOOR12 twaalf Nederlandse albums van de afgelopen 12 maanden die volgens haar in aanmerking kwamen voor het winnen van de 3VOOR12AWARD. Deze albums kregen tijdens de zomermaanden extra aandacht tijdens de VPRO radio-uitzendingen op 3FM, op de speciale 3VOOR12AWARD-website en 3VOOR12Lokaal websites.

Uitzending gemist? Check http://3voor12radio.vpro.nl/
Meer informatie: http://3voor12.vpro.nl/3voor12award