Eerste Nederlandse namen Eurosonic Noorderslag bekend

26-10-2010 @ 17:11

Eurosonic Noorderslag viert zijn 25ste verjaardag op gepaste wijze, door de focus te leggen op de opwindende en veelzijdige Nederlandse muziekscene. Tijdens het zakelijke deel van het evenement, de conferentie, wordt uitgebreid ingegaan op de handelsrelaties en de muziekindustrie van Nederland, terwijl op de festivals Eurosonic en Noorderslag een veelheid aan bijzondere en kwalitatief sterke Nederlandse acts wordt gepresenteerd.

De eerste acts, die zich in het kader van focusland Nederland tijdens Eurosonic presenteren, zijn bevestigd. Op donderdag 13 en vrijdag 14 januari treden Destine, DeWolff, Laura Jansen, Moss, The Black Atlantic en Tim Knol op in verschillende locaties in de Groningse binnenstad.

De eerste namen van het programma van Noorderslag, op zaterdag 15 januari in De Oosterpoort, zijn van artiesten die eerder al in andere gedaantes op Noorderslag stonden: Dazzled Kid (Tjeerd Bomhof van Voicst), Perquisite (ex- Pete Philly & Perquisite) en Schradinova (Janne Schra, ex-Room Eleven). Daarnaast zijn jonge acts als Goslink, Houses, I Am Oak, Jungle By Night, Lola Kite, Lucky Fonz & De Felle Kleuren en Only Seven Left bevestigd voor Noorderslag.

Eerder maakte Eurosonic Noorderslag al de eerste 25 Europese acts bekend, waaronder Anni B Sweet (ES), Balthazar (BE), Ben L'Oncle Soul (FR), Dikta (IS), Junip (SE), Sean Riley & The Slowriders (PT) en Selah Sue (BE).

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 januari 2011. Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival verwacht, behalve vele duizenden festivalgangers, 2.800 professionals uit de Europese muzieksector. Het evenement presenteert optredens van meer dan 260 Nederlandse en Europese acts op meer dan 30 verschillende podia.

De organisatie maakt spoedig meer informatie bekend over de line-up en de start van de voorverkoop van Eurosonic Noorderslag 2011. De komende tijd worden regelmatig nieuwe namen en programmaonderdelen gepubliceerd via www.eurosonic-noorderslag.nl