I Am Oak wint 3VOOR12Award 2011

09-09-2011 @ 22:41

'Oasem' is het beste Nederlandse album 2011

Het album Oasem van de Utrechtse act I Am Oak heeft de 3VOOR12Award 2011 gewonnen. De prijs werd donderdagavond 8 september uitgereikt tijdens de 3VOOR12Award Show in Desmet Studio’s in Amsterdam. Het is de achtste keer dat deze muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt.

De band werd woensdagmiddag al verrast door 3VOOR12 DJ Roosmarijn Reijmer met het mooie nieuws. Naast de award ontving I Am Oak een geldbedrag van €1.203,12. Frontman Thijs Kuijken: “Ik vind het een grote eer om deze award winnen, ik had het echt niet verwacht. Er waren zoveel grote namen genomineerd, ik schatte mijn kansen minimaal in. De gewonnen geldprijs ga ik gebruiken voor het nieuwe album.”

Een citaat uit het juryrapport:
Dit jaar gaat de prijs naar een voor velen nog onbekend album. Het is muziek waar je als luisteraar even echt voor moet gaan zitten, je wordt mee op reis genomen. De een waant zich zeilend op open zee, de ander moet na het luisteren even hout gaan hakken in het bos. Zeker is dat de oprechte muziek met haar intimiteit grote gevoelens oproept. Het is een album waarop eigenzinnig geschilderd wordt met geluid, een album dat gevaarlijk veel stiltes kent.

De Award Show werd gepresenteerd door Roosmarijn Reijmer en Annemieke Schollaardt en was rechtstreeks te volgen op 3FM en 101.tv tussen 22.00-01.00 uur. In een volgepakt Desmet genoot het publiek van optredens van de genomineerden Tim Knol, Pien Feith en Shaking Godspeed.

De volledige shortlist van genomineerde albums voor de 3VOOR12 Award 2011:
Alamo Race Track - Unicorn Loves Deer (Excelsior/V2)

Dazzled Kid - Fire Needs Air (Universal)

De Jeugd Van Tegenwoordig – De Lachende Derde (Magnetron Music/Universal)
De Staat - Machinery (Mascot/PIAS)
Go Back To The Zoo – Benny Blisto (Universal)
I Am Oak - Oasem (Snowstar/Rough Trade)
Kleine Viezerik – NDZIEDEBOY (Pitu Records/Coast To Coast)
Lola Kite - Lights (Excelsior/V2)

Pien Feith - Dance On Time (V2)
Shaking Godspeed – Awe (Suburban)
Tim Knol - Days (Excelsior/V2)
Zwart Licht – No Juju (Top Notch/Universal)