Sunnery James & Ryan Marciano vertalen Amazone Project naar mix CD

04-03-2010 @ 14:28

Het meer dan uitverkochte Dirty Dutch evenement van 19 december jl. wordt ieder jaar traditiegetrouw twee maanden later dunnetjes overgedaan in de Heineken Music Hall tijdens Dirty Dutch Aftershock, de officieuze afterparty. Dit jaar echter heeft Aftershock plaatsgemaakt voor een nieuw concept: Amazone Project, bedacht en ontwikkeld door koningskoppel Sunnery James & Ryan Marciano. Samen met een keur aan collega’s trakteerde het duo op 27 februari jl. de bomvolle Heineken Music Hall op een dampende nacht onvervalst knallen. De rust in de jungle is inmiddels teruggekeerd en Amazone Project is vertaald naar een mix compilatie, al exclusief te krijgen tijdens het evenement en vanaf 5 maart 2010 officieel verkrijgbaar in het land.

Geïnspireerd door hun jaarlijkse sabatical in het Amazone gebied werd het Amazone jungle thema door Sunnery James & Ryan Marciano geadopteerd en verwerkt in een eigen concept. Waar Chuckie steevast de hoofdrol opeist tijdens Dirty Dutch, zo is het duo Sunnery James & Ryan Marciano die de koningsrol vervullen tijdens hun eigen Amazone Project. Amazone Project werd gelanceerd tijdens Dirty Dutch 2009 waar het een eigen hal kreeg toebedeeld in de Amsterdam RAI, die van de eerste tot de laatste track tot de nok toe gevuld met duizenden uitzinnige clubbers. De unaniem positieve reacties achteraf waren voor het duo reden genoeg om hun Amazone Project op eigen benen te laten staan en naar de Heineken Music Hall te verhuizen, en niet zonder succes.
De ongeëvenaard energieke Sunnery en Ryan namen gedurende een exclusieve vijf uur set in de Heineken Music Hall het publiek mee naar hun persoonlijk jungle voorzien van de kenmerkende Zuid Amerikaanse ritmes en latino invloeden waar dit duo al jaren voor staat. Met de support van bevriende jocks als Gregor Salto, Chuckie en DJ Gregory, vocaal ondersteund door MC Gee en Roga, werd Amazone Project door Sunnery en Ryan met strakke hand geleid tegen een indrukwekkend thema-waardig decor. De grote vraag die overbleef: wanneer mogen we weer?

Voor het eerst in househistorie brengen Sunnery James & Ryan Marciano hun eigen mix CD uit, omlijst in de sfeer van hun Amazone Project. Een mix waar ze naar eigen zeggen veel tijd in hebben gestoken; de zo typerende sound van de heren in de hele breedte van de tracklist dan ook erg herkenbaar. Tracks van grootheden als Steve Angello, Martijn Ten Velden, Chocolate Puma en man-of-the-moment Dennis Ferrer worden naadloos gecombineerd met nieuwe talenten als o.a. Firebeatz, Genairo Nvilla en Shermanology. Natuurlijk ontbreken de eigen producties niet; de nog nooit eerder uitgebrachte Sunnery James & Ryan Marciano remix van Sander Kleinenberg - This Is Our Night en hun remixen voor artiesten als Michael Mendoza en Gregor Salto ft. Chappell weerspiegelen het grote productionele talent van het duo.

Amazone Project - Mixed by Sunnery James & Ryan Marciano is de perfecte muzikale samenvatting van het concept en presenteert tijdens 18 tracks een jungle van house die als een warme  tropische deken over je heen valt, zoals alleen Sunnery en Ryan dit kunnen. Deze compilatie is vanaf vrijdag 5 maart 2010 verkrijgbaar in de betere muziekwinkels en online op o.a. bol.com, musicstore.nl en freerecordshop.nl.

www.amazone-project.com
www.sj-rm.com