Sky City Festival 2 augustus incl.nachtprogramma Sky City by night

20-06-2014 @ 16:11

Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste editie van Sky City Festival plaats in het Arenapark, Amsterdam. Nu is ook het nachtprogramma, Sky City by Night, bekend gemaakt. Dyro, Ummet Ozcan, Housequake, Baggi Begovic, Funkerman en D-wayne zijn bevestigd. Bovendien zijn ook alle set tijden gepubliceerd op de website. 

Sky City is een nieuw eendaags dancefestival in Amsterdam met een open air mainstage in het Arenapark en een indoor stage in de naastgelegen Heineken Music Hall. De programmering richt zich op de grootste DJ’s en elektronische (live)acts van dit moment, met een flinke knipoog naar popmuziek. Internationale headliners, lokale grootheden en aanstormend talent krijgen de ruimte hun show met eigen look & feel neer te zetten. De enorme mainstage, ontworpen als een verlichte stad met zo’n 500m2 aan LED, komt door middel van 3D visuals en de input van artiesten geheel tot leven.

Het feest gaat na het festival, tijdens Sky City by Night, door tot in de vroege uurtjes in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Gedurende de nacht zal de houseprogrammering plaats gaan maken voor het wat stevigere EDM werk.

Funkerman, de man met een voorliefde voor het oprekken van de housegrenzen met funk, hiphop en electro trapt de nacht af. Dan volgt de sympathieke Rotterdamse Bosniër Baggi Begovic, die onlangs een release uitbracht op het label van Tiësto. De Engelse term ‘Great minds think alike’ gaat in dit geval op voor Housequake, de immens succesvolle samenwerking tussen Roog en Erick E. Het duo maakt al tien jaar lang furore in het Nederlandse nachtleven. En zo zijn er ook nieuwkomers zoals Jordy van Egmond, die sinds vorig jaar vooral bekend is als Dyro, wanneer hij uit het niets de DJ Mag Top 100 binnenkomt op #30. Ummet Ozcan werd in zijn vroege dagen bekend met zijn Trance pareltjes 'Time Wave Zero' en 'Arcadia'. De Nederlandse DJ met Turkse roots heeft zich de afgelopen jaren laten kenmerken door de hardere EDM producties zoals:'Revolution’. Er wordt afgesloten met de 19-jarige D-Wayne. Een wijs besluit als je het Afrojack vraagt die enkele tracks van de jonge protegé op zijn eigen label heeft uitgebracht.

Sky City Festival
Avicii, Afrojack, Knife Party, Blasterjaxx, Madeon, Rita Ora (live), Quintino, Sander Kleinenberg, Chocolate Puma, Example, Shermanology Soundsystem, Gregor Salto, Apster & Bart B More
Zaterdag 2 augustus 2014
Arenapark & Heineken Music Hall - Amsterdam
13:30 – 23:00

Sky City by Night
Dyro, Ummet Ozcan, Housequake, Baggi Begovic, Funkerman en D-wayne
Zaterdag 2 augustus 2014
Heineken Music Hall - Amsterdam
23:00 - 06:00

De kaartverkoop is reeds begonnen via www.skycityfestival.com

Facebook: facebook.com/skycityfestival
Twitter: @skycityfestival